Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Recollida de signatures a Change.org per l'absolució d'un independentista berguedà

La campanya Teti absolució ha iniciat una recollida de signatures a Change.org amb el nom "Suma't a la campanya i signa per l'absolució del Teti"

03/04/2016 Drets i Llibertats

La campanya Teti absolució ha iniciat una recollida de signatures a Change.org amb el nom "Suma't a la campanya i signa per l'absolució del Teti".

El text de la campanya de recollida de signatures és el següent:

"Davant les peticions contra el veí de Berga, de 25 anys, Sergi Rodríguez, conegut com a Teti, els col·lectius sotasignants volem mostrar el nostre suport cap a ell. Denunciem que som davant d’una clara intenció de provocar tensió allà on no n’hi ha i considerem molt greu que una institució de l’estat, la fiscalia, es presti a aquest joc.

La matinada del 7 de juny de 2012, a les 3.00 h, en ple passacarrers de la Patum de Berga, el Teti passà per la cruïlla entre el carrer Gran Via i la carretera de Sant Fruitós, lloc per, on aquell moment, es trobava la festa. Allà, es creuà amb el conegut regidor del Partit Popular de la ciutat, Juan Antonio López Noguera entre molta altra gent que omplien el carrer de gom a gom.

Va ser llavors, quan enmig de tota la multitud, algú va donar un clatellot al regidor, segons refereix ell. Sense parar la festa ni la comparsa es continuà el recorregut del passacarrers on tothom, el regidor inclòs, seguí el seu camí i la festa de la Patum es celebrà en total normalitat.

Per sorpresa de molts, el senyor López Noguera va denunciar als Mossos d’Esquadra el calbot que diu que va rebre i s’obrí un procediment judicial contra el Teti.

En un primer moment el fet fou qualificat de falta penal però sense una rellevància important per no ser els fets prou greus com per sol·licitar l’entrada a presó d’una persona per uns fets com aquests. La fiscalia des d’un principi no va dubtar en qualificar els fets com a simples faltes, i fou l’obstinament de venjança i escarni del regidor que va sol·licitar que els fets fossin qualificats de delicte, amb les consegüents penes de presó que això suposa. La Fiscalia s’oposà a aquesta qualificació.

El regidor del Partit Popular, amb el seu afany de polititzar un fet que no va tenir cap tipus de conseqüència ni de rellevància, actualment sol·licita una pena de presó de 5 anys i una multa de 3.600 euros.

La Fiscalia però, lluny d’aturar allò que és un evident despropòsit del Partit Popular amb el seu afany de victimisme i de trencament de la convivència, després de gairebé dos anys, amb el canvi del panorama i posicions polítiques actuals als Països Catalans , decideix que allò que inicialment no mereixia una sanció important, de cop i volta, eleva els fets a delicte greu amb la petició de 6 anys de presó, i dues multes que sumen un total 4560 euros. Se l'acusa d'atemptat contra l’Autoritat a un membre de Corporació Local, sol·licitant les penes màximes previstes per aquest delicte. La raó fonamental seria la d’entendre que l’agressió s’hauria produït en ple desenvolupament de les funcions de regidor i per tant, com a autoritat, hauria estat víctima d’un atemptat.

Sense cap necessitat de rebre atenció mèdica, però amb l’excusa d’estar exercint el càrrec de regidor, tot i estar al passacarrers, a les 3 de la matinada, enmig d’un notori ambient festiu del qual el senyor López Noguera n’era també partícip, va decidir impulsar la denúncia pel delicte d’atemptat contra l’autoritat. I ara la fiscalia abona la tesi i va més enllà presentant l’acusació més forta encara en un clar despropòsit que perd de vista tota lògica de proporcionalitat jurídica.

És per la sobredimensió que està prenent el cas, per les greus acusacions, pel risc d’empresonament i per frenar la instauració d’un clima de tensió provocat i volgut per instàncies espanyolistes com les del partit del senyor López Noguera, que els col·lectius sotasignants:

- Considerem absurd i del tot inadmissible la possibilitat, que per només un suposat calbot, una persona pugui entrar a la presó.

- Denunciem que la fiscalia respon a les pressions exercides des del poder espanyol per tal d’encausar al Teti sota delictes greus que podrien suposar la seva entrada a presó.

- Denunciem que el gir de la fiscalia respon a la tàctica del govern espanyol i del Partit Popular per estendre la difamatòria imatge d’un poble català hostil i discriminatori. Imatge que volen personificar en l’únic regidor del PP de la comarca qui es fa la víctima per plaer dels dirigents espanyolistes.

- Exigim l’arxivament immediat de la causa oberta contra el Teti i la seva lliure absolució.

No podem permetre, que per només un suposat calbot, una persona sigui empresonada mentre, feixistes com els que entraren a la seu Blanquerna de Madrid el passat 11 de setembre, gaudeixen de total llibertat i només els hagin condemnat a ínfimes multes.

Per tant doncs, entenem que som víctimes, tots i totes, de la tàctica del govern central que pretén generar una tensió allà on no hi és per justificar qualsevol mesura repressiva més potent que tindrà com a finalitat darrera aturar el procés català d’emancipació nacional i social.

Imposar i provocar, com amb la llei Wert, la llei de l’avortament, la de l’administració local i la propera de seguretat ciutadana. Provocacions que els porten a obtenir grans majories en les seves espanyes però a tenir tants pobres resultats aquí com un sol regidor a la comarca.

La societat berguedana no pot tolerar aquest nou abús dels aparells de l’estat, que lluny de diluir racionalment les possibles responsabilitats del Teti en els fets, fa que avui, ens trobem davant d’un nou procés contra un berguedà pel fet de ser independentista. Un nou cas de repressió política que el nostre poble ja no ha de deixar passar.

Per l’arxivament de la causa contra en Teti. Per la seva absolució. I per la fi de la provocació espanyolista i els abusos del seu sistema judicial a casa nostra.".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid