Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Habitatge
La PAH Girona-Salt sol·licita una reunió amb el grups del Parlament per evitar el desallotjament del Bloc-Salt

"el Dret a l'Habitatge no pot estar per sota del suposat dret a fer el que un volgui amb un bé de primera necessitat, com és el cas dels habitatges"

10/04/2016 Drets i Llibertats

La PAH Girona-Salt ha convocat una reunió amb tots els partits polítics del Parlament i tots els parlamentaris que vulguin ajudar-lis a lluitar per a trobar una sortida al desallotjament previst pel 20 d'abril del Bloc-Salt en la línia que les famílies s'hi quedin i que aconsegueixin lloguers socials i l'estabilitat i dignitat que necessiten per a refer les seves vides.

Per aquest dia, un jutjat ha ordenat el desallotjament de les 14 famílies que viuen al BLOC-SALT, un bloc alliberat de les urpes de la SAREB i ara ple de persones, 25 nens i nenes i 21 adultes, que patien emergències habitacionals.

La història de la lluita del BLOC-SALT va arrencar ja fa més de tres anys amb una ocupació impulsada des de la PAH-GIRONA-SALT amb diversos objectius: resoldre situacions concretes, fer visible la greu problemàtica de l'habitatge que té a Salt un dels punts més calents i proporcionar eines per a la posada en marxa d'alternatives, de manera que la realitat social es vagi transformant en la direcció d'una societat justa.

Fa dos anys, el 5 de desembre del 2013, el Parlament  va aprovar una moció -una gran majoria va donar-hi suport, menys PP i Ciutadans que s'hi van abstenir- que té com a un dels seus objectius que el Bloc-Salt sigui destinat a lloguer social en lloc de ser desallotjat. Finalment els Mossos d'Esquadra amb el suport polític de CiU al govern que va treballar perquè el desallotjament es fes efectiu, van aconseguir el seu propòsit i les famílies van ser desallotjades, amb l'agreujant que només 5 van obtenir l'alternativa habitacional, desobeint la proclama del Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg.

L'aleshores govern de la Generalitat va decantar-se per la defensa dels interessos de la SAREB i del govern del PP. Ara ens trobem de nou amb una data de desallotjament com una espasa de Dàmocles que fa patir un munt a totes les famílies. Recordem que la majoria dels habitants de l'emblemàtic edifici són mainada.

Després del desallotjament, durant el temps que el Bloc-Salt ha estat buit, la SAREB s'ha gastat més de 12.000€ mensuals -uns 142.000€ anuals- amb vigilància de seguretat. Remarcar que bona part d'aquests diners són públics, ja que la SAREB és una societat de capital mixt amb quasi un 50% de diners públics. I això passa quan hi ha moltíssimes persones que no tenen ni per assegurar-se els àpats bàsics de cada dia! En lloc de promoure que l'edifici estigui ple de vida i cuidat, la SAREB actua en contra del sentit comú i perjudicant greument a persones que viuen emergències habitacionals.

"I el que és més greu: des de cap àmbit s'han generat respostes reals, pràctiques, amb la suficient voluntat política, per a aturar el crim dels desnonaments i desallotjaments. Un crim dels governs contra els Pobles", segons la PAH

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid