Per la Ruptura
L'Ajuntament de Mieres també planta cara a l'AN espanyola

Dijous passat el veïnat de Verges i càrrecs electes van donar suport donar suport als membres del consistori. L'Ajuntament de Mieres convoca una nova concentració i Bordils acull un acte de suport el proper diumenge.

12/04/2016 Política

L'Ajuntament de Mieres no facilitarà la informació que li demana l'Audiència Nacional espanyola (AN) en relació a la moció que el ple va aprovar en suport a la declaració de ruptura del Parlament de Catalunya del 9N.

Amb aquesta voluntat l'Ajuntament, amb el suport unànime de tots els seus representants polítics, convoca una concentració el divendres 15 d'abril a les 19:30 a davant del consistori amb el lema "A Mieres desobeïm el requeriment de l'Audiència Nacional sobre la declaració de ruptura del Parlament". La convocatòria compta amb el suport de l'ANC Garrotxa, Òmnium Garrotxa i Estelada 2014.

Dimecres passat, el consistori va rebre un requeriment judicial que l'instava a aportar a l'Audiència les actes del ple i tots els documents que fessin referència a la moció de suport a la declaració de ruptura. Segons l'Alcalde de la CUP Enric Domènech, "al web de mieres.cat ho poden trobar tot".

L'alcalde de la CUP segueix d'aquesta manera el camí iniciat per altres municipis com Celrà, Viladamat o Verges. A Catalunya hi ha més de 280 alcaldes investigats per haver donat suport a la declaració de ruptura.

Acte solidari a Bordils amb els càrrecs electes desobedients

L’Ateneu Popular La Pioixa i la CUP de Bordils han organitzat un acte per solidaritzar-se amb electes desobedients el proper diumenge 17 d’abril. L’acte consistirà en una arrossada popular a la Plaça del Poble i, tot seguit, intervindran Dani Cornellà (alcalde de Celrà), Robert Sabater (alcalde de Viladamat) i el diputat de la CUP-Crida Constituent Benet Salellas. Cornellà i Sabater són dos dels alcaldes que desobeït el requeriment de l’Audiència Nacional per fer-li arribar les actes dels plens on es va donar suport a la declaració aprovada el 9N pel Parlament de Catalunya. En els darrers dies, els equips de govern de Mieres i Verges (ambdós també governats per la CUP) també han decidit fer cas omís a la petició de l’AN.

Les dues entitats organitzadores expressen que “cal que la societat faci costat als càrrecs electes que actuen coherentment amb el mandat popular del 27S i amb la declaració del 9N del Parlament. Són persones compromeses i que estan acceptant riscos personals per defensar allò que la gent fa temps que demanem: que es tiri pel dret. No pot ser que ara els deixem sols: ells estan amb el poble, el poble ha d’estar amb ells”.

L’acte s’emmarca dins de la campanya “Sense Por. Desobeïm per la independència” promoguda des de la CUP, però oberta a la incorporació de tots aquells agents polítics, socials, sindicals i ciutadans que comparteixen amb la CUP que “no es pot aigualir” l’essència de la declaració del 9N.

Dijous pasat, més 200 veïns de Verges se solidaritzen amb el seu alcalde

A la concentració de suport també hi havien els diputats Lluís Llach, de Junts pel Sí i fill predilecte del poble,  Mireia Vehí (CUP), els alcaldes CUP de Celrà, Dani Cornellà –el primer a desacatar el requeriment de la fiscalia pel suport a la moció independentista del Parlament–, i Viladamat, Robert Sabater, que no reconeix “cap autoritat moral, política o jurídica de cap institució de l'Estat espanyol”.