Record
Ha mort Casimir Boy, un dels fundadors de l'ANC i de les JSAN
05/04/2016 Política

Casimir Boy Nuñez ha mort als 63 anys a causa d’una llarga malatia, a casa seva, a Sant Pere de Ribes, on vivia des del 1997. A principis dels any 70, militava al Partit Socialista d'Alliberament Nacional dels Països Catalans (PSAN) al Prat de Llobregat. Va participar en diversos grups de suport a les vagues històriques del Baix Llobregat, com ara la de Laforsa. Va ser un dels fundadors de les Joventuts Socialistes d'Alliberament Nacional dels Països Catalans (JSAN). A principis dels anys 80 va militar a Nacionalistes d'Esquerra i més tard al PSC. 

Casimir Boy i Núñez va aparèixer en l’escena política de Molins de Rei, l’any 1983, quan va ser cap de llista del PSC i va ser escollit regidor, assumint la regidoria d’Ensenyament i la tinença d’alcaldia. L’any 1987 es va tornar a presentar obtenint aquesta vegada la majoria suficient per ser nomenat alcalde de la vila, càrrec que va ostentar fins l’any 1991. Durant aquest període també va ocupar les regidories d’Urbanisme, Promoció Econòmica, Fira de la Candelera i Cultura i Joventut. Després de ser alcalde, Boy seria regidor de Molins de Rei fins a l’estiu de 1996.

Més tard va passar a militar a Esquerra Republicana (ERC) a Sant Pere de Ribas, població on residia en l'actualitat. És considerat un dels 40 fundadors de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).