Antimilitarisme
Comença la campanya d’Objecció Fiscal a la Despesa Militar de 2016
13/04/2016 Política

Amb l’inici de la campanya del Ministeri d’Hisenda de la declaració del IRPF (renda) de 2015, diversos col·lectius santcugatencs compromesos amb la cultura de la pau i contraris la militarització iniciem la campanya per incentivar a la ciutadania a que desarmi els seus impostos, no col·laborant amb la despesa militar.

Es calcula que la despesa militar va ser el passat 2015 va ser de 17.465 milions d’euros. Es calcula que va suposar una desviació del 121% del pressupost. Es calcula que per al 2016 la dinàmica serà la mateixa. El Ministeri de Defensa només paga directament una part del que entenem com a despesa militar, i totes les altres partides han de ser revisades. Vegeu les dades als informes del Centre Delàs i l’informe SIPRI.

En què consisteix la Objecció Fiscal?

L’objecció fiscal és un acte de desobediència a la despesa militar, consisteix en que cada ciutadà es responsabilitzi dels seus diners i dels seus impostos i decideix no destinar-los a la despesa militar. Alhora no només consisteix en deixar de pagar diners a la despesa militar, sinó destinar-lo a qui treballa per la pau. Aquesta objecció es duu a terme en la presentació de l’impost a la renda de les persones físiques. Podeu trobar informació més detallada al web.

Fins el moment d’inici de presentació de l’impost del IRPF -actualment està en la fase de només els autoliquidables, és a dir, d’acceptació del esborrany- no serà possible presentar la declaració de la renda objectant a la despesa militar.

Emperò, aquelles persones que vulguin objectar a la despesa militar han de saber que no han d’acceptar el esborrany. Per això des del Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat, l’assemblea local del Procés Constituent i des de Cal Temerari iniciem aquesta campanya per informar de com realitzar l’Objecció Fiscal començant ja per la no acceptació del esborrany.