Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Habitage
5 anys de lluita, 5 anys de la PAHC Sabadell
06/04/2016 Drets i Llibertats

El proper dissabte, la PAHC de Sabadell celebrarà el seu cinquè aniversari amb una gran festa. A partir de les 17h, a la Plaça del Treball,  amb els Bastoners de Sabadell, les Bruixes del Nord, la coral Els Notes, els col·lectius amics de la ciutat, les companyes d’altres PAH d’arreu del territori i l’actuació de Lágrimas de Sangre.

En cinc anys, la PAHC de Sabadell s’ha constituït com a únic agent social de la ciutat que ha fet tot allò necessari per a garantir el dret a un habitatge digne. Ha aconseguit centenars de dacions en pagament, condonacions de deute i lloguers socials, ha aturat centenars de desnonaments i ha allotjat, també, a centenars de persones a través de l’Obra Social i dels quatre blocs que ara per ara gestiona el col·lectiu. Ha forçat a l’administració pública a regularitzar desenes d’ocupacions, obligant-la a acceptar públicament el seu desbordament i la seva incapacitat per a satisfer les necessitats essencials de la població, necessitats que només s’han pogut -i es poden- garantir a través de l’acció directa, la desobediència i la pràctica anticapitalista diària.

La defensa del dret universal a un habitatge digne els ha portat a trobar-se de cara amb "les institucions d’una administració servil amb el poder financer". En més de set anys de recorregut arreu del territori, ha patit la repressió estatal en totes les seves formes: els han detingut, els han carregat, ens han acusat falsament, els han insultat i difamat. El resultat a Sabadell ha sigut 15 judicis (una mitja de tres judicis anuals) dels quals, finalment, o bé se’ns ha absolt (la gran majora de casos), o ha forçat a l’administració a desistir o a arribar a acords vergonyosos per l’acusació.

Afirma la plataforma que "Aquests fets demostren la lamentable hostilitat que els poders públics -teòricament al servei de la població- han desplegat contra un col·lectiu que tan sols pretén garantir drets bàsics. Però no només això, aquest desplegament repressiu comporta un desviament massiu de fons públics per a la defensa dels interessos privats de la banca i els grans especuladors. L’administració ha actuat aquests anys com a guàrdia de seguretat de les entitats financeres i no només no ha rescatat a les persones sinó que les ha assetjat activament".

Durant aquests cinc anys no s'han sols, en aquest camí han gaudit de la companyia i el suport impagable de nombrosos col·lectius de la ciutat. Des de les associacions de veïns i veïnes dels barris (Gràcia, Torreguitart) fins tota la xarxa d’organitzacions anti-capitalistes de l’esquerra transformadora local, esmenten a "la CGT, CNT, Iaioflautes, Arran, Justa Revolta i moltes més". Ha pogut teixir una densa xarxa de solidaritat al voltant de "la nostra assemblea que ens ha permès, també, estendre la nostra lluita més enllà de la defensa de l’habitatge i endinsar-nos en projectes col·lectius per a transformar juntes la societat".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid