Lluc Salellas: “Hem passat de liderar el municipalisme independentista a rescatar el fantasma de la sociovergčncia”

La CUP-Crida per Girona reafirma l’aposta per construir una altenativa a la ciutat que faci front a les velles formes de fer política i a la manca de projecte actual

08/03/2016 Política
Els quatre regidors i regidores de la CUP-Crida per Girona han comparegut aquesta tarda per valorar la dimissió d’Albert Ballesta i l’anunci d’un nou govern encapçalat per Marta Madrenas i del qual també formarà part el PSC. La portaveu Laia Pèlach ha criticat que “els dos darrers mesos hem vist una manera de fer política i una manca de projecte que la ciutat no pot suportar més temps”, i ha declarat que “la sociovergència que s’ha formalitzat avui a Girona forma part d’un escenari que ens pensàvem que ja s’havia superat”.

En aquest sentit, Pèlach ha denunciat que la manca d’autocrítica per part de CDC respecte a la gestió d’aquests mesos, i ha lamentat que “s’ha utilitzat l’ajuntament i la ciutat com a moneda de canvi en un pacte de despatxos”. La portaveu també s’ha mostrat molt escèptica respecte a les polítiques que aplicarà el nou govern, i recordat que recentment CiU i PSC han manifestat divergències notables en qüestions rellevants de ciutat, com ara la gestió dels serveis funeraris.

Per la seva banda, el regidor Lluc Salellas ha criticat que “Girona ha passat de liderar el municipalisme independentista a recuperar la sociovergència com a forma de mantenir l’statu quo”, i s’ha preguntat “com afrontarà la ciutat els propers mesos de procés independentista, amb un partit al govern que a l’Estat espanyol acaba de tancar un pacte antisobiranista amb C’s”.

Finalment, Salellas ha destacat que “la CUP és l’únic grup que en aquests dos mesos no ha entrat a mercadejar i des del principi s’ha mostrat clar i transparent respecte a les seves posicions”. El regidor també ha reafirmat la voluntat de la CUP-Crida per Girona d’impulsar una alternativa gironina que faci front a les velles formes de fer política i la manca de projecte actuals”.