CORRUPCIÓ
La CUP anuncia que es personarą com a acusació popular en el Cas Manga

Denuncia obstacles constants de la Diputació i el Consell Comarcal de la Selva a l’hora de disposar de documentació sol·licitada

08/03/2016 Lema

La Candidatura d’Unitat Popular ha anunciat aquest dilluns en una roda de premsa que es personarà com a acusació popular en el cas Manga. L’objectiu de la formació és poder accedir, d’aquesta manera, a tota la informació de la instrucció i entendre el modus operandi de la presumpta trama per poder detectar noves implicacions de corrupció que possiblement afecten a altres institucions del territori.


El cas Manga és la branca catalana del cas Pokemon, un macro sumari que investiga els suposats delictes de suborn a funcionaris i càrrecs públics per part d’empresaris per tal d’aconseguir contractes de serveis públics. La major part dels detinguts del cas Manga es van produir al Consell Comarcal de la Selva, el qual, com a part implicada, disposa de tota la informació de la instrucció. L’entrada de la CUP com a acusació popular permetrà a la formació superar l’escull de la gerència del Consell Comarcal, que fins ara ha dificultat que la CUP pogués accedir a la informació amb totes les garanties i condicions necessàries.


Bloqueig i opacitat a la Diputació


La CUP també ha aprofitat la roda de premsa per denunciar els continus impediments que s’estan trobant a la Diputació de Girona a l’hora d’obtenir informació. Des de l’entrada de la CUP a la institució, la formació política ha registrat més de 60 preguntes al registre on es demanava informació detallada sobre el funcionament de la Diputació i dels seus organismes autònoms. Des de fa unes setmanes, la resposta de la institució ha estat un bloqueig constant i l’endarreriment de les notificacions. En alguns casos, les respostes han arribat fora del termini legal establert per contestar-les, i últimament es denega la possibilitat que la CUP pugui disposar de fotocòpies dels expedients sol·licitats tot i haver-ho especificat a les diferents peticions. Lluc Salellas, diputat provincial de la CUP, ha afirmat que «el nostre principal compromís és amb la transparència», i ha afegit que «l’únic que demanem a les institucions públiques com la Diputació és estiguin al servei de la ciutadania i deixin treballar com cal a l’oposició».