Per la ruptura
Concentració a Vic de rebuig a l’ofensiva judicial contra l’independentisme als ajuntaments

Denuncien de nou l'ofensiva espanyolista que no permet exercir el dret d'autodeterminació dels Països Catalans i s'autoinculpen també de ser independentistes d'esquerres i de posar en pràctica el mandat democràtic de ruptura amb el règim del 78 per la república catalana del 99% expressat a les urnes el 27-S.

15/03/2016 Política

L’Assemblea de Capgirem Vic i la resta de col·lectius de l’Esquerra Independentista de Vic -CUP Vic, Ateneu Popular la Buixarda, SEPC Vic, COS Osona, Arran Osona, Endavant-OSAN Osona i Poble Lliure Osona- i les assembles d’Osona del Procés Constituent han convocat una concentració aquest dijous a les 19h a la plaça Major de Vic.

L’Assemblea de Capgirem Vic i la resta de col·lectius de l’Esquerra Independentista de Vic -CUP Vic, Ateneu Popular la Buixarda, SEPC Vic, COS Osona, Arran Osona, Endavant-OSAN Osona i Poble Lliure Osona- i les assembles d’Osona del Procés Constituent, manifestem un total rebuig envers la decisió de la fiscalia de l’Audiència Nacional de demanar que s’investigui el nostre company i regidor, Joan Coma Roura, per un suposat delicte d’incitació a la sedició. Lamentablement, ens n’hem hagut d’assabentar a través de la premsa, tot i que ja n’hi havia constància a l’Ajuntament de Vic.

On visualitzaran el seu rebuig a la decisió de la fiscalia de l'Audiència Nacional de demanar que s'investigui el regidor de Capgirem Vic, Joan Coma Roura, per un suposat delicte d'incitació a la sedició. Lamentablement, ens n'hem hagut d'assabentar a través de la premsa, tot i que ja n'hi havia constància a l'Ajuntament de Vic.

Manifesten que "davant d'una greu agressió de l'Estat contra les institucions catalanes i els representants de la sobirania popular. Reconeixem que som una assemblea que assumeix col·lectivament l'estratègia de la desobediència pacífica a les lleis injustes. Apostem per la desobediència civil des del carrer, des dels ajuntaments i des de totes les institucions. Defensem i assumim aquest posicionament col·lectiu de tota l'Assemblea de Capgirem Vic, que expressem al Ple a través de les quatre veus que hi tenim"

També han manifestat en un comunicat que s'autoinculpem col·lectivament dels fets i expressem la nostra màxima solidaritat i força davant d'aquesta criminalització de l'independentisme. Treballem per bastir institucions pròpies radicalment democràtiques. Tot i reconèixer els fets no ens sentim intimidats i neguem que això sigui delicte.

Denuncien la complicitat entre el feixisme i l'Estat espanyol, concretada en la denúncia presentada davant de la Guàrdia Civil de Vic. Això és una mostra més de la necessitat imperiosa i democràtica d'aïllar-lo al nostre Ajuntament.