Llengua
Rčtol bilingüe "ortografiat a la francesa" a l’entrada principal de la Universitat de Perpinyŕ

Per a Pi, aquest rètol no és en cap moment el resultat de la feina d’incapaços o d’analfabets sinó que "És el resultat d’unes persones que menyspreuen la llengua i tot el que fa que sem catalans...". Durant la nit del 15 al 16 de febrer el rètol ha estat retirat.

16/02/2016 Cultura
Rètol bilingüe "ortografiat a la francesa" a l'entrada principal de la Universitat de Perpinyà Rètol bilingüe "ortografiat a la francesa" a l'entrada principal de la Universitat de Perpinyà

A la pàgina web de Catalunya Nord per la Independència, el militant Hervé Pi ha denunciat que fa setmanes  un rètol "ortografiat a la francesa" assenyala  l’entrada principal de la Universitat de Perpinyà.

A l'escrit, Hervé Pi ha  manifestat  que "No hi ha dubtes, és escandalós que la capital d’un territori emplegui gent amb responsabilitats incapaç d’entendre la gent del país que s’expressi amb la llengua pròpia, és inadmissible que els empleats de la capital d’un país no puguin ni parlar, ni llegir, ni escriure correctament la llengua del territori: això només passa a països dominats".  Més enllà dels comentaris que l'associaven les faltes ortogràfiques a una falta de coneixement del català, podíem llegir: “és un escàndols, saben pas esciure català”, o “incapaços d’escriure en català”… 

Per a Pi,  aquest rètol no és en cap moment el resultat de la feina d’incapaços o d’analfabets sinó que "És el resultat d’unes persones que menyspreuen la llengua i tot el que fa que sem catalans... és el resultat d’unes persones que no respecten les decisions d’un Consell Municipal que va posar bases clares del que volia per la llengua catalana i és el resultat d’un Consell Municipal que ha fet una bonica declaració d’intencions però que no té cap intenció d’anar més enllà".

Quan Hervé Pi, indica en el seu escrit que quan el va redactar inicialment la denuncia pensava que aquest rètol era de la setmana passada i sembla que no és així, porta més temps. "Fet que empitjora el fet, segons Pi, ja que es pregunta "Quantes persones hi han passat per davant, quantes persones se l’han llegit i no han reaccionat? Quants professors de la Universitat han vist el rètol? Quants alumnes? Quantes persones del personals? Quantes persones més estrangeres a la Universitat? Tots eren analfabets en la llengua pròpia?".

Durant la nit del 15 al 16 de febrer el rètol ha estat retirat.