x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
GRÈCIA
Les ONGs solidàries amb els refugiats de Lesbos necessiten ajuda

L'ONG d'ajuda als refugiats Better Days for Moria necessita ajuda. Europa ha anat incrementant les restriccions d'accés progressivament, i la mesura d'Àustria d'acceptar només 80 persones al dia ha generat un efecte dominó en la resta dels Estats (Europa va assignar 16.000 persones a l'Estat espanyol, i fins al moment n'ha acollit només 18).

28/02/2016 Internacional

Better Days for Moria (www.betterdaysformoria.com) es una ONG situada a Lesbos, Grècia. Concretament està situada al costat del camp de registre de Moria, la funció del qual és registrar a totes les persones refugiades que arriben a l'illa de Lesbos per tal. Better Days for Moria prové als refugiats de tot allò que les autoritats no són capaces o no estan disposades a oferir: distribució de roba (la majoria de refugiats arriben molls ja que provenen directament de la costa) i de menjar durant les 24 hores del dia, atenció mèdica, allotjament, un espai d'entreteniment per els més petits i un espai on proveïm informació actualitzada sobre els aspectes més rellevants de tot el trajecte. Són una organització sense ànim de lucre així que treballa exclusivament mitjançant voluntaris i es financem amb donacions privades.

L'ONG Better Days for Moria necessita ajuda ja que Europa ha anat incrementant les restriccions d'accés progressivament, i la mesura d'Àustria d'acceptar només 80 persones al dia ha generat un efecte dominó en la resta de països i ara per ara només iraquians i sirians poden creuar la frontera amb Macedònia, provocant l'estancament de milers de persones desproveïdes dels drets més bàsics. Grècia, està suportant tota la càrrega del major èxode humà des de la segona Guerra Mundial, i això només és el principi (en el que portem de 2016 ha rebut 85.000 persones). La situació empitjora cada dia ja que hi ha una clara falta d'intenció política per donar una resposta real a aquesta problemàtica. Europa va assignar 16.000 persones a l'Estat espanyol, i fins al moment n'ha acollit només 18.

Valora
Rànquings
  1. Què hauria passat si...?
  2. L'espanyolització de la Generalitat avança ràpidament amb l'article 155
  3. María Dolores de Cospedal fa el ridícul caient en una broma de l'agència de notícies russa Sputnik
  4. El "periodista" del diari El Español: Burro al m²...
  5. Estrena simultània del vídeo "Orgull d'Escola Pública" a 33 Escoles Públiques d'Infantil i Primària de Badalona
  6. Una dona denuncia un guarda de seguretat que ahir la va ferir al cap amb la porra a l’estació de l’AVE de Girona
  7. Pintades contra la presència de Soraya Sáenz de Santamaría a S’Agaró
  8. La CUP-CC de la demarcació de Tarragona presenta la seva llista electoral
  9. Comença a Vic l'acció "Un poble empresonat" de tancar-se voluntàriament per torns en una presó
  10. La militància de la CUP-CC ratifica la llista proposada pel Secretariat Nacional
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid