LLUITA INSTITUCIONAL
La CUP-Crida per Girona exigeix a Ballesta que rectifiqui les seves paraules despectives envers l’electorat cupaire

L’alcalde va qualificar d’”insult a la intel·ligència” una proposta de la CUP, i va expressar que “si els seus votants es llegissin el seu programa electoral, potser no els votarien tant”

26/02/2016 Política
La CUP-Crida per Girona ha exigit a Albert Ballesta que rectifiqui les paraules que va pronunciar ahir al ple municipal contra la formació. Concretament, Ballesta va expressar (a partir del minut 1:13:20 del vídeo) que no havia cridat la CUP a negociar el cartipàs “perquè la seva proposta és un insult a la intel·ligència”, i també va dir que “si els seus votants es llegissin el seu programa electoral, potser no els votarien tant”.

El grup municipal considera que les declaracions de Ballesta “són una falta de respecte per tots els votants de la CUP i per tota aquella gent que no està d’acord amb l’augment de sou que planteja”, i que “no ajuden gens al clima de diàleg que necessiten la ciutat i l’Ajuntament per tirar endavant”. La formació també ha recordat que “tant el programa electoral com la llista de la candidatura són públics i s’han difós àmpliament”, i que en aquest sentit l’actuació de la CUP en les darreres setmanes i mesos “ha estat molt més clara i transparent que pas la de CiU”.

Respecte a la polèmica sobre el salari, la CUP-Crida per Girona ha insistit que no té cap sentit buscar un augment de sou per a l’alcalde quan les retribucions de tots els regidors de l’Ajuntament estan congelades des del 2007. Segons el grup, els representants públics han de donar exemple “amb sous dignes però ajustats a la realitat social”, i ha posat d’exemple el codi ètic de la candidatura, que fixa que el sou dels regidors cupaires no pot ser superior a 2,5 vegades el Salari Mínim Interprofessional.