ANTIMONÀRQUICS
Creix el rebuig als Borbons

Dijous Alella va aprovar declarar ‘non grata’ la monarquia espanyola per “impedir el lliure exercici del dret a decidir del poble de Catalunya” i Terrassa la retirada de símbols monàrquics de les dependències municipals de l'Ajuntament, inclòs el bust de Felip VI.

26/02/2016 Política
Antimonàrquics Antimonàrquics
El ple municipal de l'Ajuntament d'Alella va aprovar aquest dijous declarar ‘non grata’ la monarquia espanyola per “impedir el lliure exercici del dret a decidir del poble de Catalunya”. La proposta, presentada inicialment pel grup municipal de la CUP, va ser aprovada amb deu vots favorables. A més de la CUP, també hi van votar a favor dels set regidors d’ERC, el de CDC i la del PSC. Els dos regidors de Gent d'Alella (Gd’A) es va abstenir i el del PP hi va votar en contra.

El mateix dia el ple municipal de Terrassa va aprovar la retirada de símbols monàrquics de les dependències municipals de l'Ajuntament, inclòs el bust de Felip VI. Aquest punt de la moció, presentada per ERC-MES, va obtenir el suport de la CUP, CDC i TeC. PP i C's van votar-hi en contra mentre que el PSC es va abstenir.


Per ajudar a visualitzar aquest creixement del rebuig als Borbons a Racó Català han elaborat un mapa per localitzar els municipis que s'han declarat plenament antimonàrquics i moralment exclosos de la lleialtat a la corona borbònica i als seus símbols.