Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Habitatge
"El Tour de les 5 de la PAH" fa una aturada a Tortosa
13/02/2016 Drets i Llibertats

Sobre les 20h d'ahir divendres diferents membres de la PAH Terres de l’Ebre van rebre a Néstor “Grandes Hazañas” i la seua bicicleta a la Plaça Barcelona de Tortosa, en la que ha estat la fi de la tercera jornada del viatge que el dimecres 10 de febrer va començar des de Ripollet per transportar i reivindicar #Las5delaPAH per tot l’Estat, amb l’objectiu de portar #Las5AlCongreso, en el marc de la campanya nacional Exigencias PAH.

Aquesta campanya és el següent pas que la PAH fa, amb l’objectiu de que les 5 mesures de mínims que es proposen es converteixin en Llei per a tot l’Estat: dació en pagament, lloguer assumible, stop desnonaments, habitatge social i subministraments garantits.

El #TourLas5DeLaPah portarà les 5 mesures per tot el territori espanyol en 3 etapes. La primera, que s’ha iniciat el dia 10 de febrer a Ripollet, acabarà a Sevilla sobre el 27 de març, la segona partirà de Sevilla fins A Coruña i la tercera i última sortirà de A Coruña, de tornada fins a Ripollet (Barcelona).

#Las5delaPAH

La campanya #Las5delaPAH va començar mesos abans de les eleccions, amb la finalitat d’interpel·lar els diferents partits polítics que s’hi presentaven instant-los a incloure-les als seus programes electorals. Les reunions amb els què partits que van atendre a diferents membres de la PAH (tots tret del Partit Popular) van donar com a resultat una idea clara de les seves intencions. La PAH va arribar a les dues setmanes de campanya electoral amb la constatació de que Ciutadans, PP i PSOE no s’avenien a legislar amb les mesures de mínims que la ciutadania necessita per a pal·liar aquesta xacra. Això es va fer saber a l’opinió pública durant la campanya electoral, fent-ho palès a través de les xarxes socials, amb l’edició de vídeos virals sobre cadascuna de les mesures proposades i creant la pàgina web http://las5delapah.com. Per una altra banda, es van protagonitzar actes de protesta i senyalització, sota el lema “SIN LAS 5 DE LA PAH, YO NO OS VOTO”, assenyalant als esmentats partits, marcant els seus cartells electorals amb la informació “ESTE PARTIDO NO APOYA #LAS5DELAPAH” i acudint a les seves seus, amb la consigna “DICEN QUE NO CABEN, PERO LAS VAMOS A METER”.

Les eleccions van arribar, i van llançar un resultat molt divers, que va abocar la ciutadania a un futur incert, encara a dia d’ avui, per a formar Govern. En aquest context la Plataforma d’ Afectats per la Hipoteca segueix pressionant per a que es legisli urgentment i es posi fi al patiment de la ciutadania. Així doncs, es va redactar una carta pública als diputats del nou Congrés: http://afectadosporlahipoteca.com/2016/01/12/carta-abierta-a-los-diputados-del-nuevo-congreso/

A dia d’ avui, la PAH segueix sense obtenir resposta a les seues demandes, que són totalment legislables, tal i com es pot constatar després de l’ aprovació per unanimitat de la Llei 24/2015 a Catalunya. Aquésta recull les 5 de la PAH i, ara per ara, és la Llei més garantista de tot l’Estat Espanyol, sent fruit de la Iniciativa Legislativa Popular catalana, que milers de persones, van fer realitat després de recopilar més de 150.000 signatures i aconseguir presentar-la i aprovarla sense esmenes al Parlament de Catalunya.

ES POT LEGISLAR AMB #LAS5DELAPAH, NOMÉS MANCA VOLUNTAT POLÍTICA i situar els interessos de la ciutadania per davant dels interessos privats d entitats financeres i companyies subministradores, que continuen obtenint milers de milions d’ euros de beneficis a la vegada que les famílies pateixen les conseqüències de lleis redactades per a l’IBEX.

A la fi de sufragar aquest llarg viatge de #Las5AlCongreso, en breu s’emitirà una campanya de crowfunding, de la què s’informarà puntualment.

Aquest dissabte al matí i després d’haver passat la nit a casa de membres de la PAH Terres de l’Ebre, Néstor “Grandes Hazañas” ha partit des del Casal Popular Panxampla de Tortosa cap al seu pròxim destí, Vinaròs, on altres membres de la PAH Baix Maestrat l’esperaven.

Des de la PAH es fa una crida a tota la població a recolzar la campanya i al company Néstor “Grandes Hazañas” al seu viatge per la justícia social i per una Llei que empari a tota la ciutadania, d’una vegada per totes.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid