Lluita institucional
La CUP-Crida per Girona exigeix a Albert Ballesta que compleixi els acords de la moció sobre el títol de Princesa de Girona

El grup municipal adverteix al nou Alcalde que les decisions del plenari s’han de complir “encara que no siguin del gust de l’equip de govern”

28/01/2016 Política
La CUP-Crida per Girona ha adreçat una petició urgent a Alcaldia de l’Ajuntament referent al compliment dels acords de la moció aprovada pel ple municipal del passat dilluns sobre el títol de Princesa de Girona. Al document, el grup municipal reclama a l’Alcalde Albert Ballesta que dirigeixi un escrit a la Casa Reial espanyola per tal d’informar-la dels acords presos pel plenari, i sol·licitar-li formalment tant la retirada del títol com el retorn de la medalla de la ciutat, bastó i espadí.

Al text també es demana que l’Alcalde faci el mateix amb la Fundació Princesa de Girona, per informar-la de l’acord pres, transmetre-li la petició de canvi de nom, i sol·licitar una reunió de l’equip dels responsables de la Fundació amb l’equip de govern i els grups proposants de la moció.

D’aquesta manera la CUP-Crida per Girona respon a les declaracions d’Albert Ballesta, que ahir va assegurar als micròfons de Catalunya Ràdio que no tenia intenció modificar la relació de l’Ajuntament amb la Fundació Princesa de Girona, malgrat el contingut la moció aprovada pel plenari. Des del grup han mostrat la seva “perplexitat” pel posicionament de Ballesta, que consideren “un menyspreu pel ple municipal com màxim òrgan de presa de decisions de l’Ajuntament”, i han advertit al nou Alcalde que les mocions s’han de complir “encara que no siguin del gust de l’equip de govern”.

Petició de reunió amb el nou Alcalde

El grup municipal també ha demanat formalment una reunió amb el nou alcalde, després que, des de la renúncia de Puigdemont, ni Ballesta ni cap regidor del govern hagin fet el gest de demanar una trobada informativa amb la CUP. La reunió té l’objectiu d’abordar la problemàtica del títol de Princesa de Girona, però també conèixer de primera mà la posició de Ballesta respecte als temes amb què la CUP i l’equip de govern estan col·laborant, com ara la municipalització de serveis o l’aplicació de la recollida porta a porta.