in
Una jove britÓnica condemnada a 21 mesos de presˇ per voler-se unir al PKK

La jove, nascuda i resident a Londres, i amb ciutadania britànica, tenia la intenció d'unir-se a la defensa de Kobanê quan va ser detinguda, el gener de 2015.

21/11/2015 Internacional

El Kurdiscat informa que Shilan Özçelik, de 18 anys, ha estat condemnada per un tribunal del Regne Unit per voler-se unir al Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK). La seva intenció era incorporar-se o bé a les Yekîneyên Jinên Azad ên Star (YJA-Star) o bé a les Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ). La jove, nascuda i resident a Londres, i amb ciutadania britànica, tenia la intenció d'unir-se a la defensa de Kobanê quan va ser detinguda, el gener de 2015.

En un vídeo va afirmar que pretenia afegir-se al Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK) organització germana de les YPJ al Kurdistan de Turquia. "Potser aniré a Kobanê, o no. És una altra qüestió. És tasca del PKK decidir-ho. Però em veig a mi mateixa com una combatent, em veig com una militant, una guerrillera", va deixar enregistrat en un vídeo de comiat. El jurat va ser format per nou persones i van prendre la decisió per unanimitat després de cinc hores de debat.