x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
EUSKAL HERRIA
Els independentistes bascos imputats pel “bosc dels gudaris” defensen el dret a la memòria

Els 4 independentistes bascos que han estat jutjats avui a l'Audiència Nacional espanyola després de ser arrestats en la batuda contra el “bosc dels gudaris” d'Aritxulegi de l'any 2014 han defensat el dret a la memòria de les persones mortes durant el conflicte basc. El judici quedarà demà vist per a sentència .

11/11/2015 Internacional
Els quatre imputats (Joakin Izagirre, Ramon Gaztelumendi, Xabier Iragorri i Miren Itziar Iñarra) han explicat avui davant l'Audiència Nacional espanyola que l'acte de record se celebra tots els anys al març des de la mort de l'històric militant independentista basc Telesforo Monzón. A la batuda, desenvolupada al juny de 2014, també va ser arrestat Ramon Sagarzazu, que es troba actualment a la presó a l'Estat francès.

Els encausats no han negat la seva presència en els actes de record però han remarcat que es tracta d'actes privats en els quals cada familiar planta un arbre en memòria del seu familiar mort. El fiscal, per la seva banda, ha dirigit les seves preguntes a conèixer si els arbres representaven únicament a membres d'ETA. Es dóna la circumstància que aquest judici es produeix un dia després del Dia de la Memòria, en què el Parlament de Gasteiz va recordar a les víctimes de les diverses violències polítiques que s'han registrat a Euskal Herria.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
Vull donar-me de baixa
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid