Un procés sense amo: Mas, ni querellat i encimbellat
04/10/2015 Jordi Martí Font
Jordi Martí Font és membre de la CGT, de l'Ateneu Llibertari Alomà, del Col·lectiu Independentista del Priorat, Conseller per la CUP a l'Ajuntament de Tarragona Jordi Martí Font és membre de la CGT, de l'Ateneu Llibertari Alomà, del Col·lectiu Independentista del Priorat, Conseller per la CUP a l'Ajuntament de Tarragona

Per Jordi Martí Font, membre de la CGT, de l'Ateneu Llibertari Alomà, del C. Independentista del Priorat, Conseller per la CUP a l'Ajuntament de Tarragona

Tota la solidaritat amb Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau, després de l'anunci del TSJC d'imputar-los per la consulta del 9-N. Els unionistes, a més, han triat el dia de l’afusellament de Companys per portar Mas davant dels tribunals, una “coincidència” que els atorga el valor de reconeguts especialistes en la seva pròpia història, la més tètrica i criminal. Tal com escrivia la Núria Barrubés, “atès que a Europa ja no està ben vist afusellar presidents, querellar-los és la forma més subtil d'aniquilar la democràcia”. El 9N va ser la culminació d'un procés democràtic i acusar algú per haver-lo possibilitat és ser un demofòbic amb ganes.

El drap unionista que porten tapant-los els ulls els baixos membres d’aquest alt tribunal no els permet veure ni entendre que aquest no és un procés de Mas, Ortega ni Rigau. I per això apliquen les velles lleis de “la morta”, que deia Maragall per referir-se a Espanya, per aturar els que deuen considerar que són “la cúpula” del procés. Repressió i res més que repressió. No ho entenen, tal com no ho entenen molts dels convergents de Junts pel Sí que pensen que ni el “procés” ni ells no serien res sense líder i aquest té un sol nom: Mas. El 9N va ser fruit de milers, de milions de voluntats, però què hi farem, només entenen de líders i de senyors, si són feudals, millor.

Posats a dir ximpleries, amenaces i acusacions que ells repeteixen dia i nit, diríem que jutges i convergents s’assemblen sobretot en el fet de pensar que el procés té amo i es diu Mas. Uns el volen decapitar i els altres el volen encimbellar. Ni a uns ni a altres els ho permetrem. El procés d’alliberament nacional i social als Països Catalans i la seva actual estació catalunyesa no té amo, ni amos, que ho tinguin clar uns i altres.

I no té amos perquè és de tothom i de totdon. Per això, el màxim suport als imputats per permetre arribar al 9N i, alhora, el nostre màxim rebuig a les propostes immutables de fer Mas president de res que no sigui el que la seva família, partit o veïns d'escala decideixin. El patiment que l’aplicació de les seves polítiques neoliberals ha suposat, entre les classes populars d’aquest país, entre la majoria de la població, sí que hauria de portar Mas a judici, però mai de la vida que hagués permès o autoritzat que es fes una consulta, aigualida però consulta, per decidir la nostra relació amb “la morta”.

Per això, barricada contra els que volen aturar i penar la democràcia i barricada contra els que volen continuar les retallades com a norma de govern. I ara, també, dir-los que prenguin til·la als que ens acusen de no estar amb el procés perquè no donem suport a Mas. La CUP mai ha fallat i per això Mas no serà president però alhora Catalunya serà independent, com a primer pas de la llibertat total dels Països Catalans, tant a nivell municipal com social.