Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cinema
Els “Pobles en lluita”, la temàtica de la 3a edició del Festival de Cinema Protesta de Vic

En aquesta edició s’han presentat més de 800 curtmetratges, dels quals l’organització n’ha escollit els 12 fnalistes que optaran als tres premis

17/10/2015 Comunicació

ELa Jazz Cava de Vic acollirà aquest diumenge a les 7 de la tarda la inauguració la 3a edició del Festival de Cinema Protesta  amb la projecció dels curtmetratges ‘Un día de campo’ i ‘Benedito Machine – V’. Programació_Festival Protesta 2015

L’acte acabarà amb un concert de Tiger Menja Zebra. Successivament, cada dia i fins divendres dia 23, en diferents escenaris de la ciutat, es visionaran dos curts i es realitzarà una activitat paral·lela. Les activitats que acompanyaran les projeccions aniran relacionades amb les lluites que es viuen en països com Síria, el Kurdistan o el Tíbet, entre d’altres, ja que la temàtica d'enguany se centra amb els “Pobles en lluita”. A cada passi, el públic podrà votar aquell treball que més li agradi.

Dissabte dia 24 d’octubre a les 11 del matí, l’espai ETC acollirà la projecció continuada dels dotze curts de la secció oficial. Al vespre, a les 7, tindrà lloc la festa final del festival amb l’actuació de Joan Colomo, moment en què també es lliuraran els premis i es procedirà a la projecció dels curts guanyadors. Guillem Roma i Santi i Mariona Duet, també a l’ETC, posaran el punt i final a la vetllada amb un concert. Entre les novetats, el certamen incorpora enguany una secció no competitiva amb divuit treballs més que es podrà veure diumenge dia 25 a les 11 del matí.

Durant aquesta setmana es projectaran 30 curtmetratges (12 de la selecció ofcial i 18 de la secció no competitiva) i 3 llargmetratges durant 8 dies en 7 espais diferents de la ciutat, on es faran 14 activitats.

Més de 800 curtmetratges

En aquesta tercera edició del Festival Protesta s’han presentat més de 800 curtmetratges, dels quals l’organització n’ha escollit els 12 fnalistes que optaran als tres premis: millor documental (1.000 euros), millor fcció (1.000 euros) i premi del públic (500 euros). “Cada premiat aportarà el 25% del seu premi a l’entitat sense ànim de lucre que triï”, diu Àngel Amargant, impulsor del festival, “creiem necessaris els premis econòmics perquè és molt difícil fnançar aquest tipus de treballs audiovisuals de crítica social”.

Una de les novetats és la incorporació d’un nou “espai Protesta”, el Cafè de l’Orfeó, que s’afegeix als sis espais que van acollir el festival l’any passat: la Jazz Cava, l’Occità, la biblioteca Joan Triadú, La Nyàmera, l’ETC i el Fòrum de Debats. Joan Brugués, president del Fòrum de Debats considera la iniciativa “molt interessant i molt oportuna”, sobre tot pel fet que el festival estigui repartit en diferents espais, “això fa que tothom s’impliqui”. Segons Brugués, “en només tres anys s’ha aconseguit una projecció internacional molt important, no només destinada a un públic local. Per les entitats és un honor col·laborar-hi, es creen sinergies molt interessants”.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid