Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Hiroshima i Nagasaki
Dos supervivents de la bomba atòmica visiten Barcelona per l'abolició de les armes nuclears

Conferència a Sant Cugat en el 70 aniversari d'Hiroshima i Nagasaki, per la prohibició i abolició de les armes nuclears

01/10/2015 Internacional

El proper dilluns,  el Centre Delàs d'Estudis per la Pau, en col·laboració amb l'International Peace Bureau i Gensuikyo, realitzarà un acte commemoratiu pel 70 aniversari de la bomba atòmica a Sant Cugat (Barcelona). En la conferència es comptarà amb Masashi Ieshima i Kuniko Kimura, que són Hibakusha, supervivents de les bombes atòmiques llançades a Hiroshima i Nagasaki a 1945. Per tal de conscienciar la població sobre el perill que continua representant aquest tipus d'armes, els Hibakusha es dediquen a transmetre les seves històries per tot el món, lluitant així per la construcció d'un món just, pacífic i sense armes nuclears . Aquest 2015 realitzen un tour per Europa i la seva única parada a l'Estat és Barcelona.

L'acte s'engloba dins la Campanya Internacional per l'Abolició de les Armes Nuclears (ICAN), que lluita per a l'elaboració d'un tractat que prohibeixi l'ús de les armes nuclears a nivell internacional i que sigui ratificat pels governs dels diferents països del món. "Setanta anys després de la major tragèdia nuclear que hagi conegut la humanitat, l'arsenal nuclear mundial s'estima en 17.000 bombes, capaços d'acabar, diverses vegades, amb tota la vida a la Terra" apunta Teresa de Fortuny, experta en armes nuclears del Centre Delàs.

Mitjançant aquest acte i en la data clau del 70 aniversari del llançament de la bomba nuclear, es fa una crida pel desarmament nuclear i la pau. L’objectiu es sensibilitzar l'opinió pública i les institucions polítiques sobre el perill que representen les armes nuclears per a la humanitat perquè es posicionin per un tractat de prohibició de les armes nuclears. En aquest aspecte els Hibakusha s'han reunit amb l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau i el 6 d'octubre es presentara la problemàtica al Congrés dels Diputats a Madrid. "És una cita important ja que el Govern d'Espanya es posiciona en contra del Tractat de No Proliferació, i hem d'incidir per aconseguir un canvi" afirma Pere Ortega, president del Centre Delàs.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid