Euskal Herria
Donostia aplega una manifestació per exigir la llibertat d'Otegi

La campanya "Free Otegi, free them all" suma suports a Brussel·les i fa una crida a participar en la mobilització i

17/10/2015 Internacional
Una manifestació recorrerà aquest dissabte els carrers de Donostia per reclamar la posada en llibertat Arnaldo Otegi i Rafa Díez, amb motiu del sisè aniversari de l'empresonament del polític d'Elgoibar i els seus companys de el ‘cas Bateragune’. Serà una cita especial, ja que per llavors estaran al carrer Arkaitz Rodríguez, Mirin Zabaleta i Sonia Jacinto, també jutjats i empresonats per aquest sumari.

La manifestació, convocada per la plataforma ‘Arnaldo Askatu Politika Askatu’ i la iniciativa ‘Free Otegi Free Them All’, partirà a les 17:30 hores del Boulevard.

«S'han complert sis anys des que els implicats en el cas Bateragune van ser condemnats i ja tenim entre nosaltres, amb la condemna complerta i la llibertat recuperada, a Mirin, Sonia i Arkaitz. Benvinguts a la llibertat! Us necessitem com a companys de viatge en aquesta tasca. A Arnaldo li resten uns mesos fins a abril i bastant més a Rafa, perquè, pel que sembla, no li van a perdonar el temps que va estar cuidant a la seva mare». Són paraules d'Angel *Ugarteburu, portaveu de la iniciativa popular "Arnaldo askatu, politika askatu"

La campanya "Free Otegi, free them all" suma suports a Brussel·les

Un total de 24 europarlamentaris de diverses tendències polítiques s'han sumat a la iniciativa «Free Otegi, free them all» que reclama la llibertat del secretari general de Sortu i de la resta de represaliats bascos. Josu Juaristi (EH Bildu) va presentar ahir les adhesions al costat de Martina Anderson (Sinn Féin), Mark Demesmaeker (Nieuw-Vlaamse Alliantie, Flandes) i Ernest Maragall (ERC, Catalunya). Criden a la manifestació de matí en *Donostia.