Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Discriminació lingüística
Un membre de la policia nacional espanyola agredeix un jove per utilitzar el català a la Jonquera

La Plataforma per la Llengua considera intolerable el nou cas de discriminació a la Jonquera. Amb aquesta, ja són 15 les agressions per part de l'Administració pública aquest 2015.

14/09/2015 Llengua

La Plataforma per la Llengua està assessorant novament un cas d'agressió que va rebre un noi de 31 anys el passat dissabte 12 de setembre. L'Esteve Carbonés es dirigia a treballar com a guia de muntanya i abans de creuar la frontera de la Jonquera va ser aturat per la Policia Nacional.

El noi va iniciar la conversa en català per la qual cosa el policia nacional li etzibà “Aquí se habla en español , así que háblame en español”. El noi li va respondre que a Catalunya també es parla en català. Aleshores va ser quan la agressió va pujar de to. El policia va demanar de males maneres que sortís del cotxe i el va posar d'esquenes contra el vehicle. Li va separar les cames amb una puntada de peu als turmells i el va registrar a cops. El noi va preguntar als altres policies si era així com s'havia de tractar a una persona. La resta de policies va fugir d'estudi amb un: "yo ne he visto ni oído nada". Davant aquesta agressió física i verbal va optar per parlar en castellà, ja que es pensava que el podien retenir o fer-li qualsevol cosa.

A més a més, l'Esteve Carbonés ha estat denunciat per la Policia Nacional per "desacato a la autoridad", mentre que ell no va poder obtenir el nom dels policies ni el número de placa per poder també tramitar una denúncia, ni tan sols una còpia de la denúncia que li havien interposat.

El cas va arribar en un primer moment a través de les xarxes socials a la Plataforma per la Llengua, que ha assumit l'assessorament legal de la víctima. Aquesta agressió se suma a les 265 queixes que han fet arribar a la ONG del català, i d’aquestes, 15 es corresponen a vexacions o perjudicis proporcionats des de l'Administració pública.

La Plataforma per la Llengua considera intolerable aquest tipus d'actuacions per part d'un ens públic i posa l'accent en la voluntat de fer servir la llengua com a eina de confrontació per part de l'Administració de l'Estat espanyol.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid