Els drets dels animals arriben a Castelló
01/09/2015 Encarna Canet
Encarna Canet Benavent, Universitat de València. Presidenta d'Iniciativa Animalista Encarna Canet Benavent, Universitat de València. Presidenta d'Iniciativa Animalista

Per Encarna Canet i Benavent. Universitat de València. Presidenta d'Iniciativa Animalista

Diumenge 30 d’agost es va celebrar a Castelló de la Plana el primer Festivanimal, un festival de música, ball, actuacions i reivindicacions per reclamar que es respecten els drets de tots els animals.

La iniciativa va partir de la plataforma Bous Embolats Abolició, integrada en la Plataforma Carles Pinazo on es trobem unes 20 entitats de lluita pels drets dels animals.

Al festival van assistir centenars de  persones i entre elles es trobaven Marina Albiol eurodiputada d’Esquerra Unida, Carles Mulet, senador per Compromís , Xavi del Senyor regidor i portaveu de Castelló en Moviment i Antoni Infante coordinador de la Plataforma pel Dret a Decidir.

També van acudir a l’acte societats protectores de Castelló i cuiners i cuineres vegans que ens oferirem degustació dels seus plats.

Vam contar amb les actuacions altruistes del grup Major Arcana, el Dj de Castelló Edw EL CHE, les ballarines de Bollywood Azul, del grup de dansa  Llum d’Orient, del Quadre Flamenc Castelló Balla i Albita la Negra i el seu grup.

El Festivanimal es va organitzar sense pràcticament recursos econòmics, sols amb il·lusió i treball militant. Ni el públic va pagar entrada per acudir, ni cap persona col·laboradora va cobrar per la seua feina.

Aquest festival s’insereix dins de la dinàmica engegada pel moviment animalista, tendent a cercar la conscienciació de la gent de manera transversal i inclusiva,  i de fer arribar el nostre missatge a les institucions polítiques.

El moviment pels drets dels animals en el seu procés de maduració és cada dia més conscient que ha de dotar-se d’una agenda pròpia i sortir de l’esquema simplista d’acció-reacció que proposen des del mon taurí.

Des de Iniciativa Animalista considerem que les institucions polítiques han de recollir amb urgència la sensibilitat de la major part de la població que ens manifestem de diverses formes en contra de tot tipus de violència contra els animals.