LLENGUA
Un detingut a l'Aeroport del Prat per negar-se a parlar espanyol

Dimarts va ser detingut un ciutadà després d'una discussió iniciada en negar-se a parlar en castellà amb un agent de la policia estatal a l'Aeroport del Prat. No és la primera vegada que es produeixen fets similars a l'aeroport de Barcelona.

06/08/2015 Llengua

Segons informa l'Agència Catalana de Notícies, Rodolfo Berge, argentí amb nacionalitat espanyola, va ser detingut aquest dimarts després d'una discussió iniciada en negar-se a parlar en castellà amb un agent de la policia estatal a l'Aeroport de Barcelona. La detenció, avançada per la Cadena Ser, va produir-se per un delicte de resistència i desobediència a l'autoritat en abandonar l'oficina policial quan els agents li estaven ordenant que no marxés. La versió policial nega que hi hagués cap conflicte lingüístic i subratllen que es tracta d'un cas de "mala educació" ja que el detingut "va insultar" l'agent que l'atenia a l'oficina i va acabar marxant quan els policies li reclamaven el DNI per sancionar-lo per "una manca de respecte".

El 27 de gener del 2012 un advocat va denunciar dos agents de la Guàrdia Civil que el van agredir per haver-s’hi adreçat en català a l’aeroport del Prat.