Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Països Catalans
Crida a la solidaritat entre els territoris dels Països Catalans a l'Aplec del Pi de les Tres Branques
20/07/2015 Política

Entre mil i dues mil persones, segons diverses fonts han assistit enguany a l'Aplec del Pi de les tres Branques. Una trobada que ha tingut un caràcter reivindicatiu amb molt més contingut polític que en les darreres edicions, més enllà del de l'aspecte festiu i tradicionalment emotiu.

D'entrada, l'alcalde de Castellar del Riu, Adrià Solé, ha demanat al govern que atorgui al Pi de les Tres Branques el reconeixement nacional com a símbol patriòtic en el procés sobiranista que viu el país. En els parlaments de les persones representaven cada un dels territoris de la nació, ha pujat el contingut polític de l'acte.

Així, Biel Majoral de les Illes ha demanat que Catalunya no s'oblidi de la resta de la nació quan assoleixi la Independència i pensi més en clau de Països Catalans, fent referència als 4 anys en lluita que han viscut en defensa de llengua i la cultura catalana, tot dient que ha estat una lluita ideològica. Daniela Grau de catalunya Nord també ha recotdat el Principat s'oblida en moltes ocasions del nord del país i va posar com exemple, la commemoració del Tricentenari. 

A continuació, Pepa Nogués, professora d'Institut de la Franja ha remarcat que en aquest territori es continua parlant català i ho des de fa més de mil anys. L'Agustí Ventura, historiador, vingut de la Costera i pare del cantautor Feliu Ventura, també ha demanat més relació entre els diferents territoris per fer el tronc del pi més gros. L'Adelais de Pedrolo ha recordat del seu pare com a persona fidel a la seva terra i a la seva llengua fins al final de la seva vida. Ha reivindicat la tasca com a exemple, ja que encara vivim en una nació aprimida.

Per la seva banda, la vicepresidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, (ANC), Rosa Alentorn, ha manifestat la importància de les eleccions del 27 de setembre pel futur del nostre poble, ha fet una crida per omplir l'avinguda de la Meridiana de Barcelona el proper 11 de Setembre i ha recordat la personalitat de Lluís Ballús, impulsor de l'ANC de Berga que va morir el passat mes de febrer. A l'acte també hi va parlar, Maria Corrales, portaveu de l'organització de l'independentisme combatiu, Poble Lliure. Corrales ha remarcat la importancia de l'Aplec com símbol del conjunt dels Paísos Catalans.

Al Pi jove, Clara Bertran de l'organització juvenil de l'Esquerra Independentista ARRAN ha criticat l'autonomisme i la Unió Europea, així com l'augment de l'explotació que pateixen les clases populars catalanes i ha reivindicat l'organització i la lluita com eines per combatre el capitalisme. També ha celebrat que la CUP hagi assolit de Berga. 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid