BNG, EH-Bildu i la CUP signen la Declaració de Bonaval en defensa de la sobirania dels pobles

Les tres organitzacions independentistes van signar ahir a Santiago de Compostel·la la Declaració de Bonaval on es comprometen a treballar juntes per defensar la sobirania de les tres nacions.

25/07/2015 Internacional

BNG, EH-Bildu i CUP van signar ahir la Declaració de Bonaval en defensa de la sobirania dels pobles. "Aquesta declaració és l'expressió d'una voluntat política compartida de treballar junts en la construcció d'un escenari de llibertat per als nostres respectius pobles", va dir el portaveu nacional del BNG, Xavier Vence.


La secretària de política internacional d’EH-Bildu, Maite Uribia, va parlar de "tallar les cadenes de la Constitució del 78" i "canviar l'actual sistema socioeconòmic que està al servei de les elits per posar-lo al servei el benestar i la dignitat dels ciutadans ".


Per la seva banda, Roger Castellanos, membre del secretariat nacional de la CUP, va posar l'accent en la " falsa dicotomia entre la lluita nacional i la lluita social, perquè totes dues són inseparables" i va convidar a no escoltar "els cants de sirena que parlen de l’enèsima reforma d'un estat irreformable com l’espanyol. ". "És el moment de la ruptura d'aquest marc d'opressió nacional i social", va afirmar.