Països Catalans
El Memorial 1714 organitza diversos actes a l'entorn dels Països Catalans

Hi participaran Carles Castellanos, Albert Botran i Eliseu Climent

11/06/2015

El Memorial 1714 inicia una nova diada dins del seu calendari anual i que fixa per la tercera setmana del mes de juny; el seu títol genèric serà "A l’Entorn del Territori de la Nació Catalana".

L'entitat assenyala que l'objectiu és el de programar actes i conferències que "ens ajudin a conèixer el nostre espai geogràfic, la seva realitat física, política, econòmica, humana i de comunicació.

En aquesta línia, el Memorial 1714 convoca enguany dues conferències a celebrar a les 7 del vespre al seu estatge social de Barcelona Plaça Fossar de les Moreres 2-4.

Així, el proper 16 de juny, Eliseu Climent, editor del setmanari El Temps i fundador d’Acció Cultural del País Valencià, desenvoluparà el tema: El País Valencià en el procés sobiranista Català. L'acte serà presentat per Jordi Miravet, president del Memorial 1714.

El 18 de juny, Albert Botran, Molins de Rei 1984. Màster en Història comparada (segles XVI-XX) per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Premi Francesc Carreras Candi pel treball Pensar històricament els Països Catalans, del qual  parlarà. L'acte serà presentat per en Carles Castellanos, Enginyer Industrial per la Universitat de Barcelona i Doctor en Traducció per la UAB.