UNIONISME
Una manipulació d’un seguidor de SCC acaba denunciada per Manos Limpias

El sindicat ultradretà Manos Limpias ha denunciat als jutjats un suposat cartell del carnaval de Solsona que en realitat ha estat una manipulació d’un membre del grup de whatsapp de Societat Civil Catalana anomenat David Caverd

06/03/2015 Política

El passat dia 23 de febrer l’agència de notícies Europa press anunciava en una nota de premsa que el sindicat ultradretà Manos Limpias havia denunciat a l’Ajuntament de Solsona pel cartell del carnaval d’aquest any on es podia llegir la frase 'Vine a matar espanyols'. A la nota d’Europa press s’informa que: “Manos Limpias ha denunciat als responsables de l’Ajuntament de Solsona (Lleida) a la Fiscalia Superior de Catalunya i als jutjats del municipi pel cartell del Carnaval amb el lema 'Vine a matar a espanyols' pels delictes de xenofòbia, incitació a l’odi i a la violència, amenaces i ultratges a Espanya.”. Aquesta informació va ser difosa per diversos mitjans de comunicació que adjuntaven el cartell denunciat a la notícia (el diari La Razón també va afegir que el jutge que investigava el cas era un “juez que apoyó el 9N”).


Segons va publicar ahir el blog La Retaguardia, en realitat el cartell denunciat és una manipulació d’un membre del grup de whatsapp de Societat Civil Catalana anomenat David Caverd que va penjar el seu muntatge a les xarxes socials i després en una conversa amb un altre membre del mateix grup de whatsapp de SCC va admetre públicament ser l’autor del polèmic cartell.

Societat Civil Catalana (SCC) va manifestar la seva "consternació" i "indignació" pel Carnaval de Solsona. Per l'entitat unionista, la celebració es va centrar "en la mofa i l'insult a l'exèrcit espanyol, alguns partits polítics i els espanyols". Segons un comunicat de SCC difós per diversos mitjans de comunicació, el nacionalisme català  ha creat un "clima social" que fa que la convivència "sigui gairebé impossible" i es donin situacions en les quals es vegi "normal" que "s'intimidi les persones o col·lectius que es manifesten com a no nacionalistes o en contra de la secessió de Catalunya, caricaturitzant-los i arribant, fins i tot, a la seva demonització".