municipals 2015
La CUP-Capgirem Barcelona presenta els eixos estratčgics del Programa

La presentació de la CUP-Capgirem Barcelona a les eleccions municipals es va portar a terme dissabte, en un acte en què es va recordar que la candidatura seria "un motor de la independència i de la solidaritat amb els pobles"

29/03/2015 Política

Dissabte es va presentar al Mirador d'Horta el programa polític de la CUP Capgirem Barcelona per a les eleccions municipals. Unes 600 persones van seguir en directe l'Acte Polític de presentació dels eixos estratègics del Programa de la Candidatura de Ruptura, sota el lema "entrem amb força". L'acte ha comptat amb la participació de les caps de llista María José Lecha i Maria Rovira, així com el diputat al Parlament, David Fernàndez.

La CUP Capgirem Barcelona va fer públic que el compromís per "engegar un procés constituent de base i democràtic, que faci de la independència un camí  per articular un projecte polític al servei de les classes populars." La candidatura de ruptura independentista es marca com a objectu que Barcelona sigui "un motor de la independència i de la solidaritat amb els pobles de la Mediterrània i el món. I no només aspirem, farem de Barcelona un dels músculs necessaris per avançar cap a la construcció d’uns països catalans, lliures i sobirans. "

En aquest sentit, la candidatura independentista remarca que "No volem ajuntaments gestoria que sotmeten les necessitats de les persones a les limitacions de competències" i que "volem canviar el món, volem capgirar la història."

L'alcaldable per Barcelona de la formació, María José Lecha, va remarcar que "Volem fer de Barcelona, la ciutat rebel de la mediterrània". Lecha també va assenyalar que Lecha, que “ara com abans, el poder politic són les mobilitzacions populars” i que “és l’hora de fer-los fora, és l’hora que entrem amb força”. Va insistir a impulsar un pla de xoc “immediat” que assisteixi els que tinguin dificultats per fer front a les necessitats bàsiques

Maria Rovira, segona de la llista, va manifestar que la formació està compromesa en "endegar un procés constituent de base", que faci de la independència la via per articular un projecte "al servei de les classes populars". Per la seva banda, va manifestar que "Som els barris i les ciutats contra el capitalisme metropolità neolliberal" i que "Barcelona es la ciutat de la rosa de foc. La ciutat que resisteix i s'alça contra el capitalisme". Tot remarcant, que la formació vol entrar a l’Ajuntament “amb força, sense demanar permís i sense demanar perdó".

Minuts abans, diferents membres que configuren la llista de la CUP-Capgirem Barcelona van anar explicant els eixos del programa amb el que es presenta la formació a les eleccions municipals del proper 24 de maig. En salut i en educació pel que fa a l'escoles bressol es va puntualitzar que la formació vol acabar amb l'externalització del serveis. També es va reivindicar el transport públic de qualitat, així com de la transparencia, dret a la informació i per augmentar els pressupostos socials. En medi ambient, es va dir que la formació aposta per “una Barcelona mediterrània, ecològica i solidària” i “lliure d’homofòbia, lesbofòbia i transfòbia”.

La llista

El 28 de febrer passat, després de la IV Trobada Popular Municipalista, la CUP- Capgirem Barcelona, va presentar la candidatura per a les eleccions municipals encapçada per María José Lecha, Maria Rovira, Josep Garganté, Eulàlia Reguant i Òscar Simón.

David Fernàndez i Isabel Vallet, l'advocat August Gil Matamala i Sergi Rúbia, el membre dels Castellers de Barcelona que va ser detingut pels aldarulls de Can Vies, tancaran la llista de la candidatura. (tota la llista)