El Butlletí. Farners en moviment. CUP Farners
24/02/2015 Agustí Barrera
Agustí Barrera, historiador, membre de la CUP  i veterà militant independentista Agustí Barrera, historiador, membre de la CUP i veterà militant independentista

Per Agustí Barrera i Puigví, historiador i membre de la CUP a Arenys de Munt

Massa sovint ens centrem en el tractament de la nostra política nacional en un Barcelonacentrisme artificial, i deixem de banda les comarques, les ciutats i pobles, aquest teixit potent que permet l’existència del gran centre nerviós que és Barcelona.

Crec que cal valorar l’esforç, sovint poc reconegut, de moltes assemblees de la CUP que en pobles petits i ciutats mitjanes, on sovint els poders locals de sempre, hereus del franquisme reconvertits  a la democràcia, mantenen una mena de neocaciquisme més propi del segle XIX que no pas del segle XXI. Són els del poble de sempre, de tota al vida, les 5, 8 famílies que amb el control econòmic del poble, la construcció, la fàbrica que dóna feina als pobletans i la seva presència a l’Ajuntament i alguna que altra entitat esportiva o d’esbarjo del poble, tanquen el cicle de control del poder local. Un neocaciquisme del qual  s’ha parlat poc, no interessa, i que és molt present als nostres pobles i ciutats.

El Butlletí que ressenyem és el número 03, correspon a la primavera de 2014, amb un total de 12 pàgines, 10 articles que tracten des del No a la MAT a Farners i el dret a l’autodeterminació amb el títol, Ara va de bo, passant per l’article, Polítiques d’austeritat? On es tracta el tema del malbaratament  d’aliments i els recursos per donar menjar a la totalitat de la població.

El projecte d’un nou Pla d’Obres i Urbanisme Municipal (POUM)  és segurament la proposta més important del govern municipal durant aquesta legislatura, en l’article, Un altre POUM és possible, es fan un seguit de consideracions alternatives al projecte del govern municipal, que afavoreixen els interessos de  la majoria i milloren el conjunt del poble.

Sense l’esforç tenaç i continuat de la CUP farnesenca i la de tantes altres ciutats, sense la seva feina silenciosa de formigueta, l’Esquerra Independentista (EI) no s’hauria pogut consolidar i seríem  més lluny de la  República catalana, la independència i el socialisme. Sempre s’ha destacat de la militància de la CUP, de l’EI per extensió, la seva capacitat de resistència, i el seu alt nivell de compromís polític. Els militants de l’EI són el seu valor més preuat, sense el seu sacrifici la victòria seria més difícil.

Enllaç a la versió en pdf d'El Butlletí núm.3 de la CUP de Farners