Solidaritat
El govern espanyol denega l'asil polític al saharaui Hassana Ailia

La CGT de Catalunya denuncia la repressió dels governs espanyol i marroquí; mostra la seva solidaritat amb Hassana Aili

24/01/2015 Internacional
Hassana Ailia Hassana Ailia

Hassana Ailia és un jove saharaui de 26 anys que va participar en una protesta pacífica al campament Gdeim Izik (Sàhara Occidental). L’estat marroquí va reaccionar amb una forta repressió desmantelant el campament i jutjant en un procés militar a 25 civils saharauis.

En aquest context de persecució, i mentre estava estudiant a Euskadi, Hassana decideix demanar asil polític a Espanya. Jutjat en rebel·lia, és condemnat a cadena perpetua per així enviar un missatge clar i contundent a la població saharaui.

Hassana ha estat tot aquest temps viatjant de ciutat en ciutat per explicar la situació de penúria i hostigament que es viu al seu país.

El passat dilluns 19 de Gener, l’estat espanyol uneix les seves mans a la repressió de l’estat veí i denega la petició d’asil, donant un termini de 15 dies perque Hassana abandoni el país. Això li suposaria pasar la resta de la seva vida a la presó per motius polítics.

La CGT de Catalunya ha denunciat la repressió dels estats espanyol i marroquí. "La raó d’estat és la més fastigosa de les raons i subordina els drets i llibertat de la població als interesos econòmics o geopolítics de les elits dominants", ha afirmat el sindicat

En el l comunicat també han manifestat tota la nostra solidaritat amb Hassana Ailia i ens posem a la seva disposició per ajudar en tot allò que poguem fer per evitar que caigui en les mans de la INjustícia dels estats espanyol i marroquí.

 

 Entrevista a Hassana Aalia La Marea (23/372013): 
“Amb les nostres condemnes a cadena perpètua, Marroc vol intimidar als saharauis”