Alliberament nacional
Els jutjats de Figueres i Reus admeten autoinculpacions per la consulta del 9N

Els jutjats de guàrdia de Figueres i Reus han admès aquest dissabte una vuitantena d'autoinculpacions pel 9-N, a diferència del cas de Girona, que hauria incorregut en una prevaricació de les seves funcions moguts per motivacions polítiques

28/12/2014 Política

Els jutjats de guàrdia de Figueres i Reus han admès aquest dissabte una vuitantena d'autoinculpacions pel 9-N. A diferència del jutjat de Girona, que no va admetre les al·legacions argumentant que no pot acceptar-les perquè no és competent i deriva la presentació dels documents a la fiscalia, aquest dissabte s'han tramitat a diferents ciutats catalanes sense cap dificultat.

Unes 150 persones van fer cua a Girona per entregar els impresos d'autinculpació de l'ANC que van ser rebutjats. El fet que les autoinculpacions no fossin admeses a tràmit podria desencadenar un conflicte intern a l'administració judicial, ja que els secretaris judicials -que van rebutjar-les a Girona- no tenen potestat per no acceptar una denúncia, i per tant haurien infringit una funció pública moguts per motivacions polítiques.

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de l'Alt Empordà havia promogut una crida a autoinculpar-se, seguint la inculpació massiva realitzada a Barcelona. Per altra banda aquest moviment popular ha amentat que hi hagi jutges que no permetin rebutjar el procés judicial per desobediència contra el president i membres del govern de la Generalitat de la CAC, concretament el president Mas, la vicepresidenta, Joana Ortega, i la consellera Irene Rigau.

A Reus, unes 200 persones han fet cua aquest davant del jutjat per presentar el formulari d'autoinculpació.