alliberament nacional
El PSAN aposta per una llista unitŕria per la Independčncia
16/12/2014 Política
L’Assemblea de Representants del Partit Socialista d'Alliberament Nacional (PSAN),reunida a la ciutat de València el passat cap de setmana, després d’analitzar l’actual moment polític al conjunt dels Països Catalans, constata que, transcorregut l’any 2014 sense haver arribat a la independència del Principat, els retards i els alentiments en el procés cap a la independència poden posar en perill la consecució d'aquesta.

Per això, el PSAN reclama, en les circumstàncies actuals que les eleccions al Parlament de Catalunya per a la construcció de l'estat independent s'han de fer a començament de 2015. Remarca que "per tal de fer palesa i possible la majoria necessària per a la proclamació de la independència, cal una llista unitària. De fet, aquest és el pas necessari per vèncer l'opressió nacional, que és la contradicció principal que té actualment al davant el poble català."

Pel PSAN, l'elaboració d'aquesta llista electoral s'ha de fer mitjançant un procés participatiu de primàries obert a tota la ciutadania, "tal com ha proposat Uriel Bertran, secretari general de Solidaititat per la Independència", afegeix.

També, puntualitza que el procés constituent s'ha d'impulsar des d'un govern de concentració nacional i ha d’estar obert al conjunt de la ciutadania.

El PSAN entén en aquest context, que les eleccions municipals del mes de maig de 2015 s'han d'entendre, en qualsevol cas, com a reforç i suport al procés d'independència.

Finalment, apunta la nota de premsa del PSAN que "el no alentiment del procés al Principat ajudarà a accelerar l'alliberament nacional al País Valencià i a les Illes, amb el previsible canvi de signe polític que foragiti l'espanyolisme de les institucions valencianes i illenques".