Independentisme
Dues organitzacions independentistes i d’esquerres neixen a Badalona

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans i l'Assemblea de Joves Independentistes de Badalona.

22/12/2014 Política
Divendres passat 19 de setembres es van presentar públicament el nucli local del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i una nova assemblea local anomenada Assemblea de Joves Independentistes de Badalona (AJIB)

L’acte va tenir lloc al casal independentista Antoni Sala i Pont de Badalona i va comptar amb més d’una trentena d’assistents. Joves militants d’ambdues organitzacions van explicar el context de triple crisi, nacional, social i política, en el que naixien les organitzacions, així com la necessitat d’organització independentista i d’esquerres entre el jovent i l’estudiantat de la ciutat.

El SEPC Badalona, que va aparèixer públicament a principis de desembre va explicar a grans trets la història del sindicat des del seu naixement el maig de 2006 fins l’actualitat. Per altra banda l’Assemblea de Joves Independentistes de Badalona, que va aparèixer públicament el 6 de desembre amb un vídeo contra la constitució espanyola va donar a conèixer el projecte explicant el marc ideològic que regirà l’acció política de la organització, en la construcció de la Unitat Popular a Badalona.

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) va donar la benvinguda a ambdues organitzacions i va estendre la seva mà per a treballar conjuntament amb el SEPC Badalona i amb l’Assemblea de Joves Independentistes de Badalona.

L’AJIB i el SEPC organitzaren aleshores un sopar popular, el qual es va cloure amb el concert d’Akelarre, un grup format pel talent de dues joves de Nou Barris.