OLIMPÍADES
L'Ajuntament de Barcelona torna a promoure el projecte dels Jocs d'Hivern

Així ho manifesta la FAVB en un comunicat on s'oposa a la instal·lació de la pista de gel a la plaça Catalunya per a la campanya de Nadal

14/11/2014 Política

La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) ha apuntat que l'Ajuntament de Barcelona instal·larà de nou la pista de gel a la plaça de Catalunya per animar el consum durant campanya de Nadal i "amb la finalitat expressa de promoure el projecte dels Jocs d'Hivern de 2026".

L'entitat veïnal recorda en el comunicat que sempre s'ha oposat a posar una pista de gel destinada a promoure el consum, per la despesa energètica i l'impacte sobre el medi ambient que suposava. "Sobretot quan aquesta iniciativa era defensada a capa i espasa per l'administració municipal, incidint en la utilització mercantil i privada de l'espai públic".

Tot i que, la comissió de Govern Municipal ha decidit que prop de 250.000 euros recaptats de la taxa turística contribuiran al finançament d'aquesta instal·lació. La FAVB manifesta també la seva oposició i més quan la seva finalitat és la de promoure el projecte dels Jocs d'Hivern.

Si és així, tal com està pensat, l'entitat veïnal ho critica com un projecte que s'inscriu en la dinàmica dels esdeveniments artificiosos que sempre han comportat efectes de “bombolla” sobre el territori. Considera que la taxa turística ha de tenir com a finalitat compensar els efectes que té sobre la ciutat i els barris la càrrega de visitants que suporten. "Altres ciutats europees, com ara París, entenen que la taxa turística ha de contribuir al finançament de serveis públics, com ara el transport" remarca el comunicat.

Demana  que l'Ajuntament es faci enrere en aquesta decisió i que replantegi la utilització de la taxa turística en benefici de la ciutat i no de la promoció del negoci turístic.

Torna la idea de fer els jocs olímpics d'hivern a Barcelona

L'Ajunatment torna a reactivar la seva candidatura pels Jocs d'Hivern, ara pel 2026. Davant d'aquesta possibilitat, cal recordar que quan es va començar a parlar dels Jocs d'Hivern en temps del socialista Jordi Hereu com alcalde, la CUP Barcelona va ser la primera organització que es va oposar al projecte. Sota el lema "Per la Barcelona de les persones, juguem un altre joc", la formació independentista va presentar el 5 de febrer del 2010, en roda de premsa, les accions que emprendria per a oposar-se a la presentació de Barcelona com a candidata per acollir els Jocs d’Hivern l’any 2022.

Ara fa un any, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va tornar a promoure el projecte que va engrescar als empresaris de les pistes d'esquí. Tot i així, Trias va renunciar incialment al projecte, ja que no va trobar els suports necessaris per realitzar el seu somni, però tot d'una ha ressorgit de nou el projecte amb la instal·lació de la pista de gel per a la campanya de Nadal.