La fi de Mas, el “surfista-trilero” (Dues motos per una)
15/10/2014 Joana Gorina
Joana Gorina Joana Gorina
Aquests dies alguns articulistes enfurismats li han dit a Artur Mas, el “trilero” i tenen raó. Ara el veiem en plena acció trilera, convertit un cop més en un veritable artista de l’engany. I ens ven dues motos al preu d’una: per una banda, la motoreta d’una consulta no oficial escarransida. I al mateix temps la moto grossa (Harley Davidson) d’unes eleccions substitutòries. Dues de cop. És per això que totes juntes costen d’empassar.

El súmmum del cas és, que Mas després d’haver trencat unilateralment la unitat amb la seva proposta, es presenti encara com el màxim defensor de la unitat. I que, per a convèncer la parròquia, després de carregar-se el referèndum per falta de fermesa, prediqui -sense argument seriosos- que unes eleccions autonòmiques seran una cosa infinitament millor que un referèndum. I, a més, hi afegeix que la manera d’abordar-les només pot ser per mitjà d’una “llista conjunta”. D’aquesta manera el partit del govern actual fa un altre frau a la voluntat popular mirant d’escapar del veredicte de les urnes, amagant-se darrere una coalició amb un altre nom que no sigui la declinant coalició de CiU.

Des del moment ja llunyà del 2012 en què el president “pilotava” el pacte fiscal i es va haver d’empassar l’“Estat propi” sense massa ganes, Mas ha estat surfejant damunt la cresta de l’onada de les mobilitzacions independentistes. I ara vol matenir el seu surfeig mitjançant aquest doble engany. Com que la gent ja no s’ho empassarà, ara és lícit pensar que perdrà l’equilibri i es clavarà una morrada espectacular. Assistirem així a una altra fi d’un altre cagaelàstics.
Ah! I això no ens impedirà mobilitzar-nos a fons el dia 9 de novembre!