KURDISTAN-CATALUNYA
Convoquen una manifestació a Barcelona en solidaritat amb Kobanę

El KurdisCat (Comitè català de solidaritat amb Kurdistan) i altres entitats han convocat una manifestació en solidaritat amb la ciutat assetjada de Kobanê a la plaça Catalunya de Barcelona pel proper dissabte 11 d’octubre a les 17:00h.

08/10/2014 Internacional

Després des mesos d’atacs, el passat 15 de setembre el grup fonamentalista Estat Islàmic (IS) va trencar la línia de front a la regió Síria de Kobanê i va posar setge a la ciutat. Els grups kurds d’autodefensa de Kobanê han posat una heroica resistència tot i la inferioritat numèrica i d’armes.Kobanê va proclamar la seva autonomia dins de Síria el passat 26 de gener i és un petit enclavament kurd a la frontera amb Turquia. L’IS ha anunciat que assassinarà tots els kurds que capturi i les seves amenaces s’han mostrat fins ara reals davant de les càmeres de tot el món.


Per tal de mostrar la solidaritat amb Kobanê, denunciar el silenci de la comunitat internacional i demanar una intervenció que eviti una veritable matança el KurdisCat (Comitè català de solidaritat amb Kurdistan) i altres entitats han convocat una concentració a la plaça Catalunya de Barcelona pel proper dissabte 11 d’octubre a les 17:00h. L’objectiu és que les persones concentrades marxin al Consolat de Turquia situat a la vora. Turquia ha bloquejat les ajudes a Kobanê, no deixa entrar els kurds turcs que volen anar a defensar-la i ha reprimit amb duresa les mobilitzacions solidàries amb Kobanê provocant 14 morts el passat dia 7 d’octubre. A més són incomptables les mostres de connivència entre el govern turc i l’Estat Islàmic.