1987 Acció de Terra Lliure contra el repetidor de TVE a Montserrat

1987 Acció de Terra Lliure contra el repetidor de TVE a Montserrat

12/10/1987
Notícia sobre les accions de Terra Lliure durant la setmana del 12 d'octubre (Diari Avui 15/10/1981) Notícia sobre les accions de Terra Lliure durant la setmana del 12 d'octubre (Diari Avui 15/10/1981)

El 12 d’octubre de 1987 es produeix una acció de Terra Lliure amb explosius contra el repetidor de TVE al cim de Sant Jeroni de Montserrat (Bages) provocant pocs danys a l'instal·lació. Aquella mateixa setmana hi va haver dues accions més, una a València i l’altra a Barcelona. L’acció de Barcelona va ser contra el consolat dels Estats Units i va ser reivindicada per l’Exèrcit Roig Català d’Alliberament (ERCA), un grup desconegut fins al moment que mesos més tard va matar un militar americà.

El 30 de maig ("Dia de las Fuerzas Armadas") de l'any 1981 un escamot de Terra Lliure havia destruït completament el repetidor de TVE al cim de Sant Jeroni  de Montserrat. En aquella ocasió els explosius es van posar a dins l'edifici del repetidor que pràcticament va desaparèixer amb la detonació. L'acció deixà el Bages, el Berguedà i el Solsonès sense imatges televisives durant setmanes. El febrer de l'any 1987  el militant independentista Albert Ibàñez  va ser jutjat a l'Audiència Nacional acusat d'haver fet aquesta acció 6 anys abans. Finalment va ser absolt gràcies a un testimoni que al judici afirmà que aquell 30 de maig de 1981 va estar amb ell i això li serví de coartada.