Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1984- Bomba de l'IRA a Brighton

Bomba de l'IRA a Brighton

12/10/1984 Tal dia com avui

A les 02:54 del 12 d'octubre de 1984 una bomba col·locada per l'IRA va esclatar a l’hotel de Brighton on el partit Conservador feia la seva convenció nacional. La secció mitjana de l'edifici es va ensorrar fins al soterrani, deixant un enorme forat a la façana de l'hotel. Els bombers van dir que moltes vides es van salvar probablement perquè l'hotel victorià estava ben construït i va quedar dret. Margaret Thatcher estava encara desperta en el moment de l’explosió, treballant a la seva suite en el seu discurs per al dia següent. L'explosió va danyar la seva cambra de bany, però va afectar la seva sala d'estar ni el dormitori. Tant ella com el seu marit Denis va sortir il·lesos. Cinc membres del partit conservador van morir, encara que cap d'ells eren ministres del govern.

L'IRA es va atribuir la responsabilitat de l'acció el dia següent:

"Ara la senyora Thatcher s'adonarà que la Gran Bretanya no pot ocupar el nostre país, torturar als nostres presoners, disparar al nostre poble i sortir-se'n. Avui hem tingut mala sort, però recorda que només hem de tenir sort un cop. Vostè haurà de tenir sort sempre. Dóna-li pau a Irlanda i no hi haurà més guerra.".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid