9-N
Mobilitzacions en defensa del 9-N

Aquesta tarda la CUP ha convocat una concentració davant de la Delegació del govern espanyol a Barcelona en rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional. Els sindicats d'estudiants convocaran una vaga d'universitats el 7 i el 8 d'octubre contra la prohibició del TC i per demà s'han convocat concentracions a favor de la consulta davant de la majoria d'ajuntaments del Principat.

29/09/2014 Política

Aquesta tarda la CUP ha convocat una concentració davant de la Delegació del govern espanyol a Barcelona en rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional. La concentració s'ha realitzat al voltant de les vuit del vespre i ha comptat amb la participació de centenars de persones que han vingut en diverses columnes des de diversos barris de la ciutat comtal. La presència policial (hi ha un primer perímetre d’antidisturbis de la Policia Nacional espanyola i un segon de Mossos d’Esquadra) ha anat augmentant a mesura que avançava la tarda conforme anaven arribant més manifestants. Els manifestants que encara estan davant de la Delegació del govern espanyol van informant dels esdeveniments mitjançant el hashtag #Desobeim.


D'altra banda, diversos sindicats d'estudiants explicaran demà en una roda de premsa els detalls de la convocatòria d'una vaga d'universitats pel 7 i el 8 d'octubre en contra de la prohibició de la consulta del 9-N per part del Tribunal Constitucional. La iniciativa, que es pot anar seguint a l’etiqueta de twitter #Estudiants9N, rep el suport del el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), l'Associació d'Estudiants Progressistes (AEP), l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC), En Lluita, la Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya (FNEC) i SUMEM. A més a més, diverses organitzacions polítiques han convocat per demà concentracions a favor de la consulta davant de la majoria d'ajuntaments del Principat, a la Delegació del govern espanyol a València i davant del consolat espanyol de Perpinyà.