ALLIBERAMENT NACIONAL
Comença la campanya del 9-N

La Generalitat ha creat una web i ha penjat un vídeo animant a participar a la consulta

28/09/2014 Política

La Generalitat de Catalunya ha posat en marxa la campanya institucional per a la consulta del 9 de novembre. La pàgina webweb 9nconsulta2014.cat informa sobre “Qui té dret a votar”, “Com votar”, “On votar” a més d’oferir el text de la Llei de Consultes i el Decret de convocatòria.

El següent apartat de la pàgina web està reservat a les “preguntes més freqüents” algunes de les quals són: Quines són les preguntes objecte de votació i quines les opcions de resposta? Quin és el marc legal de la Consulta sobre el futur polític de Catalunya 2014? Com es fa la convocatòria de la consulta i qui la fa? Com puc votar? En quina data serà la votació de la Consulta sobre el futur polític de Catalunya 2014 (període de votació)?La consulta és vinculant?. 

A l’apartat titulat “sistema de garanties democràtiques” es fa un petit resum dels articles 13 a 20 de la Llei 10/2014, de 19 de setembre, de consultes populars no referendàries i participació ciutadana.

D’altra banda el vídeo de la campanya institucional de la consulta del 9-N transmet el següent missatge: “El 9 de novembre tots estem convocats a la consulta popular no referendària sobre el futur polític de Catalunya, amb la següent pregunta: Voleu que Catalunya esdevingui un Estat?. En cas de resposta afirmativa: Voleu que aquest Estat sigui independent?. Recorda, el 9 de novembre tens una cita. Tu decideixes.”