Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Moviment veïnal
Milers de persones es manifesten a la Barceloneta contra la massificació turística

La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona, impulsora d'aquesta marxa, va anunciar una plataforma estable per traduir la protesta en propostes concretes.

31/08/2014 Política

Veïns i veïnes d'arreu de Barcelona es van manifestar ahir a la tarda pels carrers del barri de la Barceloneta fins la plaça de Sant Jaume per l'abolició del pisos turístics, tal com deia la pancarta que encapçalava la marxa. En el ball de xifres, la Guàrdia Urbana va dir dues mil persones i segons els organitzadors més de cinc mil, però la realitat és que ha estat la mobilització que ha congregat més persones de les que s'han fet durant aquest mes d'agost.

La marxa va sortir de la plaça pels carrers dels almiralls Churruca i Cervera fins arribar directament al passeig de Joan de Borbó, per on s’ha dirigit cap al Pla de Palau. On es va creuar amb la marxa educativa que anava cap al Parc de la Ciutadella per reivindicar, davant del Parlament, una educació pública de qualitat. Els manifestants de la marea groga es van solidaritzar amb els veïns, i viceversa. Uns i altres van cridar els lemes “Barcelona no està en venda” i “L’educació no està en venda”.

A continuació, va pujar per la via Laietana fins a la plaça de Sant Jaume, on va arribar poc abans de les 20 h. Allà es va llegir el manifest i es va posar el punt final a la protesta.

Cal remarcar, que la marxa va comptar amb la participació del veïnat de la Sagrada Família, el Paral·lel, Vallcarca, Propsperitat, el Born, Gràcia, i altres barris que va voler solidaritzar-se amb la lluita que s'està portant a terme a la Barceloneta.

La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) va anunciar la constitució d’una plataforma reivindicativa estable perquè, des de les associacions de veïns, es facin propostes de canvis normatius concrets que es consideren necessaris per frenar la massificació turística.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid