Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
GIBRALTAR-ESPANYA
La patrullera "Infanta Cristina" entra en aigües gibraltarenyes

Dimarts a la tarda hi va haver una altra incursió il·legal de l’Armada Española a les aigües territorials de Gibraltar

06/08/2014 Internacional

Ahir a la tarda una patrullera (de 15 metres) de la Royal Navy va  expulsar de les aigües gibraltarenyes la patrullera de l’Armada Española 'Infanta Cristina' (de 90 metres) . La patrullera gibraltarenya HMS Scimitar va seguir al vaixell espanyol després que entrés en aigües de Gibraltar al costat est de la Roca, a l’alçada de Catalan Bay.

Quan les dues patrulleres van contactar per  ràdio, el vaixell espanyol va al·legar que estava en aigües espanyoles, com ho va fer a principis d'aquest any en un incident similar.  Des de Gibraltar l’incident s’està tractant com una violació de la sobirania i una violació de la convenció de l'ONU sobre el dret del mar i s'espera una altra protesta formal del govern gibraltareny.

Aquest no va ser l'únic incident que va protagonitzar ahir l'Armada Española ja que molt a prop de Gibraltar (a Cadis) es van confiscar 127 quilos de cocaína al vaixell escola "Juan Sebastian Elcano", el buc insígnia de la "Marca España".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid