MARROC
Baixen els subsaharians de la tanca fronterera de Melilla

Finalment han baixat els prop de 70 immigrants d'origen subsaharià que estaven enfilats a la tanca de Melilla (sense menjar ni beure res)  des de feia més  de 24 hores

 

14/08/2014 Internacional
Finalment han baixat els prop de 70 subsaharians estaven dalt de la tanca fronterera de Melilla, a una alçada de sis metres, visiblement cansats, després de més de 24 hores intentant entrar a la colònia espanyola. Els abandonaments ja vàren començar fa 12 hores quan dos dels immigrants enfilats a la tanca van baixar de la reixa i van ser lliurats al Marroc. Els dos subsaharians van baixar per una de les escales col·locades per la Guàrdia Civil i, posteriorment, van ser lliurats a les autoritats marroquines per una de les portes d'accés de la tanca.

Els immigrants (que portaven més de 24 hores sense menjar ni veure) es trobaven en la segona de les dues reixes que componen la tanca perimetral, en una zona coneguda com a “Villa Pilar”, pròxima a l'aeroport de Melilla. Aquest grup formava part d'un altre més nombrós, d'uns 600, que sobre les 4:30 hores d’ahir va protagonitzar  un intent d'entrada a la colònia espanyola. Poc després, un segon grup format per desenes de subsaharians es va dirigir a una zona més al sud del perímetre, primer al  “Barrio Xino” i, posteriorment, al lloc fronterer de Beni Enzar, el principal dels quatre que hi ha a la ciutat i que va ser tancat durant uns minuts.

A banda i banda del perímetre, tant a la “banda espanyola” com a la marroquina, hi ha un fort desplegament policial. Els guàrdies civils porten màscares i guants, mentre que a la zona marroquina esperen diversos autobusos, algun dels quals porten immigrants.