Irlanda
Preocupant presčncia de paramilitars unionistes anglesos a Benidorm

A la població valenciana nombroses unionistes nord-irlandesos fan vida com a turistes i ostentació de cartells apologètics de la violència que les autoritats espanyoles obvien

09/07/2014 Política
Imatge de l'unionista Johnny Mad Dog (el gos boig) Adair. Imatge de l'unionista Johnny Mad Dog (el gos boig) Adair.

La revista Interviu descriu en un article com la ciutat alacantina és punt de reunió d'excombatents radicals unionistes provinents d'Irlanda del Nord. A la població valenciana el unionistes que hi romanen com a turistes fan ostentació de cartells apologètics de la violència que les autoritats espanyoles obvien "Per humiliació dels turistes irlandesos, cada 12 juliol marxen pels carrers de Benidorm entre insults a Irlanda, al Papa i a l'Església catòlica." Mitjans com The Gurdian es van fer ressò de la presència d'aquests unionistes violents a Benidorm.

Segons aquest article a Benidorm arriben quatre milions de turistes l'any, entre els quals alguns anglesos unionistes que carreguen amb l'autoria de 40 assassinats. S'hi indica que al novembre va ser vist a Benidormper darre cop l'exparamilitar lleialista nord-irlandès Johnny Mad Dog (el gos boig) Adair. Agents antiterroristes britànics s'hi van posar en contacte, però no per detenir-lo, sinó per advertir-lo que una fracció de l'IRA planejava l'empaitava.

La revista destaca que dues ciutats europees en què els catòlics irlandesos es cuiden molt de sortir a passejar un 12 de juliol Belfast i Benidorm. El motiu és que la ciutat valenciana coneguda com a destí turístic s'ha convertit en la segona casa d'excombatents radicals unionistes, amb els seus propis bars de reunió i les seves marxes paramilitars i apologètiques.