9-N
La CUP creu que la desobediència civil és "l'única manera d'avançar en les llibertats del poble"

David Fernández ha considerat que els vint-i-tres temes que Mas pretén negociar amb Rajoy estan directament vinculats amb la consulta.

31/07/2014 Política

El diputat de la CUP-AE David Fernández va fer ahir una crida a la “desobediència a tots aquells que vulguin impedir les urnes” i, alhora, a “l'obediència a la voluntat del poble de Catalunya” per tal de celebrar la consulta el 9 de novembre. Fernández ha fet aquesta petició després de la reunió entre el president, Artur Mas, i el del govern espanyol, Mariano Rajoy.

En aquest sentit, el diputat ha reclamat a Mas que "no esperi a la prohibició' de la consulta per intentar 'cercar una resposta comuna com a país" entre tots els favorables al 9-N.

També va manifestar "Ha arribat l'hora que parlin les urnes", ja que "aquest procés va començar al carrer el 13 de setembre de 2009 i acabarà al carrer el 9 de novembre de 2014. Ha arribat l'hora que parlin les urnes".

D'una altra banda, Fernández ha considerat que els vint-i-tres temes que Mas pretén negociar amb Rajoy estan directament vinculats amb la consulta.

Afer Pujol

Sobre l'afer Pujol, i la confessió per carta de divendres, Fernández l'ha qualificat de "bomba", i n'ha fet dues reflexions: en primer lloc, ha expressat que "el relat del pujolisme no és el del carrer, sinó el del poder" i, en segon lloc, ha declarat que estan convençuts que a l'ombra del poder, la "saga" dels Pujol "va practicar dinàmiques de saquejament del país". "La pregunta idònia –ha remarcat el diputat de la CUP– és quants sabien tot això?".