Homenatge
Commemoració del 30č aniversari de la mort en combat de Toni Villaescusa

Morí el 20 de juliol de 1984 a Alzira en esclatar-li a les mans un artefacte explosiu a uns cent metres de l'objectiu: l'oficina de l'INEM (c/Saragossa).

16/07/2014 Política

El local de l’Assemblea de Veïns de Benimcalet a València acollirà dissabte l'acte d'homenatge a Toni Villaescusa en el seu 30è aniversari de la seva mor en combat per una Terra Lliure. L'acte organitzat pel Partit Socialista d'Alliberament Nacional dels Països Catalans (PSAN), compta amb el suport d'organitzacions de l'Esquerra Independentista.

Els actes començaran a les 11 del matí amb amb la inauguració de l’exposició “Lluita i memòria de Toni Villascusa” a càrrec de Gaspar Jordan. A continuació es passarà l'audiovisual “No ens integrarem en la reforma” a càrrec de Josep Guia.

Després hi haurà una taula rodona i oberta “La lluita independentista, abans i ara” amb Maria Conca, Simeó Jordan, Cesc Invernon, Carles Benitez i Gonçal Bravo.

L'acte es tancaraà amb els Dolçaines, tabals i cançons: Estrela Roja de Benimaclet i un dinar.

Toni Villa escusa (1957-1984)

Va néixer el 1957 a Quart de Poblet, municipi valencià de l'Horta Oest. Juntament amb la seva família, va emigrar a Alemanya; temps després tornà a Catalunya.

Militant del PSAN, va impulsar la Coordinadora Independentista del Baix Llobregat, els Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans i el Moviment de Defensa de la Terra. Residí a Castelldefels a principis dels anys vuitanta. El desembre de 1982 ingressà a Terra Lliure.

Morí el 20 de juliol de 1984 a Alzira en esclatar-li a les mans un artefacte explosiu a uns cent metres de l'objectiu: l'oficina de l'INEM (c/Saragossa). La seva mort desencadenà la detenció de diverses persones del seu entorn.