Xirinacs
VIIč Aplec al Pla de Can Pegot en homenatge a Lluís M. Xirinacs

La tradicional trobada en record i homenatge a Xirinacs el 24 de juny, Diada Nacional dels Països Catalans, al Pla de Can Pegot, Ogassa (Ripollès)

19/06/2014 Política

La Fundació Randa-Lluís Maria Xirinacs i Indrets i Records, amb el suport de l’Ajuntament d’Ogassa, han organitzat el VIIè Aplec al Pla de Can Pegot, a Ogassa (Ripollès), en Homenatge a Lluís M. Xirinacs Damians. La tradicional trobada en record del pensador i lluitador independentista es portarà a terme, tal i com assenyalen els organitzadors, el dia de Sant Joan: Diada Nacional dels Països Catalans

El programa previst arrenca amb la sortida en autocar a les 8h del matí des de la Plaça de la Universitat.

Un cop a Ogassa a les 11h, es realitzarà una concentració de cotxes per pujar en comitiva al Pla de Can Pegot.

Es porarà a terme un acte patriòtic amb l'ofrena floral al monòlit dedicat a Lluís Maria Xirinacs, amb intervencions, poesia, música i cants. Núria Roig, coordinadora de la Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs, presentarà l'acte, en què es realitzaran lectures de textos de Xirinacs

Antoni Aceves i Àngels Baldó interpretaran "El banderer de la pau", dedicada a Xirinacs i al docent de Mallorca que va mantenir els 30 dies de vaga de fam, Jaume Sastre.

Després del "dinar de motxilla" de l'Aplec, a la tarda es portarà a terme una visita guiada al castell de Montesquiu.

L'actualitat del missatge independentista de Xirinacs

La Fundació Randa-Lluís Maria Xirinacs ha reproduït a l'entrada sobre l'Aplec unes opinions de Lluís M. Xirinacs entre els anys 2000 i 2002 sobre la independència, que indiquen que sintetitzen el seu pensament. Aquestes citacions han estat extretes del Manifest crida-2000. Països Catalans; el Manifest crida-2001. Països Catalans; i del seu discurs de l’11 de Setembre de 2002 al Fossar de les Moreres.

Es tracta d'una selecció feta per en Martí Olivella, president de Nova–Innovació Social i coneixedor de l’obra d’En Xirinacs.

Clouen aquestes informacions amb les paraules de Xirinacs:


«La independència no es demana, es pren.
Lluitarem contra el fort mentre siguem febles.
Lluitarem contra nosaltres mateixos quan siguem forts»