Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Euskal Herria
Més de 150.000 persones a la cadena humana basca pel dret a decidir

Les "onades" s'han succeït de forma permanent al llarg del recorregut, on els crits d'independència i els missatges a favor del dret a decidir han estat nombrosos

08/06/2014 Internacional
Cadena humana a Euskal Herria Cadena humana a Euskal Herria

Superant totes les expectatives, més de 150.000 ciutadans han entrellaçat les seves mans entre els 123 quilòmetres que separen Iruñea i Durango pel dret a decidir. En un ambient festiu i reivindicatiu, en alguns punts s'han format dobles cadenes humanes, donada la massiva afluència de participants. En el seu missatge final, els organitzadors han remarcat que "a aquest poble li ha arribat el moment d'escriure les paraules futur, junts i decidir". L'acció revindicativa estava organitzada pel col·lectiu Gure Esku Dago (És a les nostres mans).

Més de 900 autobusos han sortit a primera hora del matí des de diferents municipis bascos i navarresos per a acostar els participants inscrits en la iniciativa als respectius punts quilomètrics que els havien assignat per completar el recorregut. Els assistents han començat a situar-se als seus trams respectius a partir de les deu del matí respectant les indicacions que s'havien pintat a la calçada. 

El moment culminant ha arribat de 12.00 a 12.30, quan totes les baules s'han unit i s'ha conformat la gran cadena humana. En un ambient festiu, els participants han donat cos a la iniciativa i han estat units durant mitja hora. En alguns punts la cadena ha estat doble, atès que no cabien tots. Les "onades" s'han succeït de forma permanent al llarg del recorregut, on els crits d'independència i els missatges a favor del dret a decidir han estat nombrosos.  També s'han vist moltes ikurriñas i molts  dels assistents vestits amb samarretes dissenyades pel col·lectiu Gure Esku Dago per acabar reivindicant que els bascos són "Un poble, amb dret a decidir".

En el manifest que s'ha llegit a Bergara, Durango, Iruñea, Lazkao i Etxarri Aranatz, els organitzadors han remarcat que més que una iniciativa, Gure Esku Dago és "una actitud, l'actitud que pren la ciutadania davant el seu futur i d'unes persones que prenen consciència que el futur està a les seves mans".

A la cadena hi havia  representants de partits de la coalició Bildu, PNB, Podemos i Ezker Batua-Berdeak, dels sindicats ELA, LAB, STEE-EILAS, ESK, Hiru, ErNE i CGT, a més de representants a títol personal de PNB, Partit Socialista o CC.OO.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid