Lluita institucional
Es retiren els dos retrats dels reis borbons de l'Ajuntament de Girona

El regidor Jordi Navarro i treballadors municipals retiren els retrats dels Borbons. La CUP ha reclamat que els retrats retirats no siguin substituïts pels dels nous monarques espanyols

20/06/2014 Política

Ahir es van retirar els retrats dels reis Joan Carles i Sofia l'Ajuntament de Girona, que fins ara havien presidit la sala de plens.

La retirada del quadre la van portar a terme treballadors municipals amb la participació del portaveu de la CUP de Girona i regidor Jordi Navarro.

Membres de la CUP van distribuir  tot seguit una fotografia on apareixien els borbons de l'inrevés, recolzats en un dels bancs on el públic segueix els plens.  En aquest sentit, la CUP ha reclamat que els retrats retirats no siguin substituïts pels dels nous monarques espanyols.

El Diari de Girona ha destacat que per ara es desconeix si es preveu canviar el retrat amb els dels nous Reis. Segons aquest mitjà, l'Ajuntament "va confirmar ahir que ha rebut la carta de la Casa Reial on s'explica quins són els diferents models a triar."

La portaveu del PP a Girona, Concepció Veray, va culpabilitzar el convergent Carles Puigdemont argumentant que "Està clar que Puigdemont té animadversió pels monarques, però com a alcalde ha d'actuar amb responsabilitat i complir la llei", va dir Veray, que va recordar que li ha demanat per escrit que compleixi la llei i posi la nova efígie "en lloc preferent del Saló de Sessions".